Cum cumperi tichete "Rabla" pe sub mână VIDEO

 Cum cumperi tichete
Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a anunţat că a mărit numărul de tichete Rabla pentru persoanele fizice. Şansele de a prinde un voucher la următoarea distribuire sunt însă nule în cazul în care nu sunteţi pe listele de aşteptare alcătuite după prima etapă a programului. Sau dacă nu vă număraţi printre apropiaţii patronilor de centre de colectare... Reporterii Realitatea TV Cluj au negociat obţinerea unui voucher la câteva firme din judeţ.

Centrele de colectare a fierului vechi şi firmele de dezmembrări auto acceptate în programul Rabla au primit în prima fază câte 10 vouchere. Prea puţin pentru cererea din partea proprietarilor de maşini vechi. Reporterii Realitatea TV Cluj au încercat să vadă care sunt şansele de a prinde un voucher în următoarea etapă a programului. Reprezentantul unei firme din comuna Aghireş spune că a promis deja prietenilor toate tichetele.

Reprezentant firmă: Sincer vă spun, atâtea presiuni se fac din toate părţile şi nu-ţi doreşti să ai atâţia prieteni şi cunoştinţe... 10 vouchere e egal cu zero.


Reporter: La dumnevoastră mă gândeam că putem să aranjăm cumva, vă dau un ciubuc, ceva.


Reprezentant firmă: Dar atâtea cunoştinţe avem pe aici, o listă cât... nu ştiu. Haideţi că vă trec un număr de telefon. Ziceti!

De la o firmă din Câmpia Turzii am aflat că se fac liste de aşteptare.

Reporter: Faceţi o listă dinainte?
Reprez. firmă: Păi, am făcut la insistenţele oamenilor care o fost aici ca să ştie în momentul care vin să fie în faţă.

La un centru din Dej lista e deja făcută pentru următoarea distribuire de vouchere.

Reprezentant firmă: Dar noi am avut 50 înainte de... Să ştiţi, o listă de 50, deci nu mai avem cum să programăm. Acuma ni s-o dat 10 şi dacă se mai dau tot 10 nu ştiu câte, că chiar nu ştim nimica nici noi.

Ministerul Mediului a distribuit până acum 25 la sută din totalul voucherelor. Ministrul Rovana Plumb a declarat că în total vor fi distribuite 17.000 de tichete persoanellor fizice, după ce iniţial în acest număr erau incluse şi firmele. Pentru acestea, dar şi pentru instituţiile publice vor fi disponibile 3.000 de vouchere.


Reporter: Alin Golban

 

Comenteaza