Cum au văzut bucătarii Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber: a trebuit să ne cumpărăm mâncarea pentru că am hrănit pensionarii
- Scris de Mihai Prodan
- 13 Sep 2010, 11:56
- Eveniment
- Ascultă știrea

DISTRIBUIE
Unul dintre bucătarii care au participat la ediţia din acest an a Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber, clujeanul Adi Hădean, critică modul în care s-au manifestat spectatorii şi spune că este dezamăgit de modul în care aceştia s-au îmbulzit spre mesele cu mâncare. Adi Hădean este unul dintre membrii echipei „Nişte Ţărani”, care în acest an au gătit preparate din epoca romană cu care ar fi trebuit să hrănească 40 de soldaţi romani. În schimb, cei hrăniţi au fost spectatorii, care le-au bătut obrazul bucătarilor pentru porţiile puţine şi mici.
"Nu-i normal să trebuiască să-mi protejez mâncarea de flămânzii de meserie care se înghesuie în jurul standului, îşi vâră mâinile în vasele cu mâncare,şterpelesc bucăţi de carne ori de brânză şi le dau în spate, spre partenerii lor cu sacoşe", a scris Hădean pe blogul său. El adaugă că i-a fost “bătut obrazul” de către o persoană pe care a rugat-o să aibă răbdare şi că i s-a reproşat faptul că o persoană a stat în picioare două ore “ca să apuce un blid gratis”. "Nu-i normal să intri în cortul meu şi să-ţi iei singur ce pofteşti, nu-i normal să-i ignori pe cei din spatele tău şi să vrei câte o porţie din fiecare fel de mâncare. Nu-i normal să apari de trei ori î+n faţa mea cu farfuria golită şi să spui <mie nu mi-ai pus>", a adăugat bucătarul.
Un alt membru al echipei “Nişte Ţărani”, Emil Tămaş, spune că din cauza numărului mare de persoane care au dorit să guste din preparate a fost nevoit să-şi cumpere mâncare, seara, pentru că porţiile gătite se terminaseră. “Noi, cei de la Nişte Ţărani, n-am prea mâncat din mâncarea făcută de noi. Rupt de foame – eram de la 8 în picioare – mi-am pus puţină tocăniţă într-o ulcică, dar alţii n-au apucat nici atâta, şi în consecinţă seara ne-am cumpărat mâncare de la comercianţii din jur”, a scris el. Tămaş a adăugat că echipa a fost nevoită să-şi cumpere hrana din cauză că a avut de servit “o mulţime de pensionari, unii doar flămânzi, iar unii dintre ei pur și simplu prost crescuți care făceau turul de la o tarabă la alta cu caserole pregătite în geantă și nicidecum de foame - Hapsâni mai concret”.
”La un moment dat două persoane și-au băgat pur și simplu pumnul în brânza de capră făcută de noi și au smuls din bucată. Ceva mai de prost gust nu am văzut recent, drept pentru care m-am și retras o perioadă de la standul nostru”, a mai scris Tămaş.
O clujeancă ce a participat la evenimentul de la sfârşitul săptămânii trecute spune că a fost “îngrozită” de comportamentul oamenilor: “Huiduiau, urlau, se îngrămădeau să primească puţin din preparatul culinar, mai că nu se luau la bătaie, şi mi-a fost ruşine că trăim într-o astfel de ţară fără cultură şi bun simţ”, a spus Reka Feher.
Amintim, a patra ediţie a Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute în parcarea complexului comercial Polus Center.
Un alt membru al echipei “Nişte Ţărani”, Emil Tămaş, spune că din cauza numărului mare de persoane care au dorit să guste din preparate a fost nevoit să-şi cumpere mâncare, seara, pentru că porţiile gătite se terminaseră. “Noi, cei de la Nişte Ţărani, n-am prea mâncat din mâncarea făcută de noi. Rupt de foame – eram de la 8 în picioare – mi-am pus puţină tocăniţă într-o ulcică, dar alţii n-au apucat nici atâta, şi în consecinţă seara ne-am cumpărat mâncare de la comercianţii din jur”, a scris el. Tămaş a adăugat că echipa a fost nevoită să-şi cumpere hrana din cauză că a avut de servit “o mulţime de pensionari, unii doar flămânzi, iar unii dintre ei pur și simplu prost crescuți care făceau turul de la o tarabă la alta cu caserole pregătite în geantă și nicidecum de foame - Hapsâni mai concret”.
”La un moment dat două persoane și-au băgat pur și simplu pumnul în brânza de capră făcută de noi și au smuls din bucată. Ceva mai de prost gust nu am văzut recent, drept pentru care m-am și retras o perioadă de la standul nostru”, a mai scris Tămaş.
O clujeancă ce a participat la evenimentul de la sfârşitul săptămânii trecute spune că a fost “îngrozită” de comportamentul oamenilor: “Huiduiau, urlau, se îngrămădeau să primească puţin din preparatul culinar, mai că nu se luau la bătaie, şi mi-a fost ruşine că trăim într-o astfel de ţară fără cultură şi bun simţ”, a spus Reka Feher.
Amintim, a patra ediţie a Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute în parcarea complexului comercial Polus Center.
DISTRIBUIE
Comenteaza