Cum arată declarația pe propria răspundere pe care trebuie să o avem în afara locuinței

Cum arată declarația pe propria răspundere pe care trebuie să o avem în afara locuinței

Autoritățile au publicat modelele declarației pe propria răspundere pentru deplasarea în afara locuinței și adeverinței de la angajator.

Modelul declarației pe propria răspundere pentru deplasarea în afara locuinței în intervalul orar 23:00-05.00 și modelul adeverinței de la angajator pot fi descărcate de pe platforma online Stiri Oficiale.

„Declaraţia pe propria răspundere poate fi stocată şi prezentată pentru control pe dispozitive electronice mobile, cu condiţia ca pe documentul prezentat să existe semnătura olografă a persoanei care foloseşte Declaraţia şi data pentru care este valabilă declaraţia”, se arată în modelul publicat.

Aceasta conţine rubrici în care trebuie completate numele, adresa, data şi locul naşterii, precum şi scopul pentru care se face deplasarea. Ea poate fi scrisă de mână, cu condiţia preluării tuturor elementelor prezentate.

Şi adeverinţa de la angajator poate fi prezentată pentru control pe dispozitive electronice mobile, cu condiţia ca pe documentul prezentat să existe semnătura olografă a reprezentantului legal al angajatorului şi data la care a fost redactată adeverinţa.

Din 9 noiembrie intră în vigoare noi restricții care vor limita libertatea de circulație în scopul prevenirii răspândirii coronavirusului. Circulația va fi interzisă în intervalul 23:00-05:00, cu puține excepții, școlile vor fi închise în toată țara, iar masca va fi obligatorie în interior, în spațiile publice, la locul de muncă, dar și pe stradă.

 

Comenteaza