Foto Cum arată Celebrul Hotel Melody din centrul Clujului, după renovare. Este centru de evenimente al unei universități maghiare

Celebrul Hotel Melody din centrul Clujului a fost cumpărat de Fundația Sapientia în anul 2020, cea care patronează universitatea cu același nume.

"Am finalizat cu succes proiectul de reabilitare a fostului “Hotel Melody”, deținut azi de Universitatea Sapientia, clădire reprezentativă a centrului istoric protejat al municipiului Cluj-Napoca.

După luni de muncă dedicată și eforturi colective, această bijuterie arhitecturală a orașului nostru și-a recăpătat splendoarea de odinioară dar și funcționalitatea la capacitate maximă.

Mulțumim atât beneficiarului, proiectantului general, managerului de proiect și dirigintelui de șantier, cât și colaboratorilor noștri de specialitate pentru buna colaborare pe parcursul execuției lucrărilor'', au transmis cei de la Decorint. 

Celebrul Hotel Melody din centrul Clujului a fost cumpărat de Fundația Sapientia în anul 2020, cea care patronează universitatea cu același nume. Clădirea a fost reabilitată în urma unei investiții a Guvernului de la Budapesta de aproape 7 milioane de euro și este acum sediu pentru Universitatea Sapientia. Edificiul va găzdui și spaţii pentru evenimente.

Renovările au avut loc şi la subsol, precum şi la curtea interioară aflată la primul etaj al clădirii monument istoric, încăperile de la acest etaj fiind modificate. Costurile – șase milioane de lei plus TVA, adică 1,5 milioane de euro, bani care a venit de la Guvernul Ungariei, prin Fondul Bethlen Gábor.

 

Comenteaza