Cum arată acum autostrada Sebeş-Turda. GALERIE FOTO de pe şantier

Cum arată acum autostrada Sebeş-Turda. GALERIE FOTO de pe şantier
Lucrările la A10, autostrada care va face legătura între Sebeş şi Turda, avansează pe zi ce trece.

Cătălin Drulă, consilierul pe probleme de infrstructură al premierului Dacaian Cioloş, s-a aflat vineri pe şantierul autostrăzii Sebeş-Turda, de unde a publicat o serie de fotografii.

În lungime totală de 70 de kilometri, A10 este împărţită în patru loturişi este finanţată din fonduri europene (85%) şi din bani de la bugetul de stat (15%). Ultimele date făcute publice de Ministerul Transporturilor în luna august arătau că pe Sebeș - Turda doar loturile 3 şi 4 aveau un grad de finalizare de peste 50% (față de 46% atins în luna iunie), în timpă ce pe lotul 1, cu o lungime de 17 de km, fuseseră executate 12% din lucrări. Cel mai întârziat este lotul 2, de 24 de kilometri, cu un stadiu de execuţie de peste 10%.

Iată cum arăta vineri şantierul A10:

Fotografiile au fost postate vineri pe o reţea de socializare de Cătălin Drulă, consilierul premierului Dacian Cioloş pe probleme de infrastructură.

Ministrul Transporturilor, Sorin Bușe, a vizitat şi el în urmă cu aproape o lună şantierul autostrăzii Sebeş-Turda, pentru a monitorizara lucrările și ritmul de construire.

"Deblocarea lucrărilor nu a fost deloc ușoară, pentru că a însemnat autorizații, avize, documentație tehnică, negocieri complicate cu toți partenerii. Toate astea au fost făcute. Ne-am mișcat și am pornit construcția din iunie. Vreau să ne mobilizăm în continuare și să devansăm termenul de finalizare din 2018 pentru 2017. Îmi asum răspunderea pentru ceea ce se face acum, pentru ca lucrurile să fie diferite și să construim un altfel de viitor și altfel de autostrăzi: și mai repede și mai bine", declara ministrul Sorin Bușe la finalul vizitei pe A10.

Autostrada Sebeş - Turda este împărţită în patru loturi:

Lot 1 - 17,0 km - de la intrarea pe autostradă în Sebeş până la Pârâul Iovului
Constructori: asocierea SC Impresa Pizzarotti & C SpA - SC Pomponio SRL
Cost: 541,7 mil. lei fără TVA

Lot 2 - 24,3 km - de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud
Constructori: asocierea Aktor SA - SC Euroconstruct Trading SRL
Cost: 549,3 mil. lei fără TVA.

Lot 3 - 12,5 km - de la intrarea în Aiud până la nodul de la Decea
Constructori: asocierea Tirrena Scavi SpA, Societa Italiana per Condotte d'Acqua S.p.A
Cost: 420,511 mil. lei fără TVA

Lot 4 - 16,3 km - de la nodul Decea până în Turda
Constructori: asocierea Porr Construct SRL, Porr Bau GmbH
Cost: 470 mil. lei fără TVA

sursa: 130km.ro

 

Comenteaza