Cum a inventat o echipă de clujeni o reţea socială nouă pe smartphone

Cum a inventat o echipă de clujeni o reţea socială nouă pe smartphone
O echipă de clujeni a inventat o nouă reţea de socializare, prin care poţi vorbi gratis cu prietenii la telefon via Internet şi poţi vedea ce alte persoane participă la evenimentul la care eşti prezent.

E vorba de o echipă de şapte clujeni, care au dezvoltat aplicaţia fără niciun ban şi o oferă la fel utilizatorilor. Aplicaţia, Evolso, va fi disponibilă de săptămâna viitoare pentru telefoane Android, iar de diseară - în varianta desktop.

"Evolso îţi dă posibilitatea să vorbeşti pe gratis", spune unul dintre membrii echipei, Simina Ilea. "Ce trebuie tu ca utilizator să faci pentru a vorbi cu alţii pe gratis e să mergi în locaţiile tale preferate, de exemplu într-o cafenea sau într-un club, sau să participi la evenimentele care te interesează pe tine - cum ar fi traning-uri, conferinţe, petreceri sau expoziţii de artă - să dai check-in în acelaşi local şi poţi vorbi cu cei care au făcut deja acelaşi lucru din aceeaşi locaţie".

Evolso nu a inventat gaura la macaroană - aplicaţii prin care să vorbeşti gratis cu alte persoane via Internet există deja şi au milioane de utilizatori, la fel cele care-ţi permit să faci check-in în anumite locaţii. Ce aduce deci în plus Evolso? "Aici tu dai check-in în locaţiile care îţi plac şi de unde vrei să primeşti notificări despre evenimente, în plus atunci când dai check-in poţi vorbi cu ceilalţi din acel local; dacă eşti o persoană mai timidă şi nu ai curajul să vorbeşti direct cu o altă persoană, îi scrii un mesaj în aplicaţie", spune Ilea. În plus, utilizatorul nu are nevoie de numărul de telefon al celui pe care vrea să-l contacteze, cum e cazul altor aplicaţii similare.

Aplicaţia poate fi descărcată din 1 ianuarie gratis pentru telefoane cu sistem de operare Android şi e dezvoltată de o echipă de şapte persoane - un om de marketing, un altul pentru optimizarea pentru motoare de căutare, un designer, doi programatori, un business developer şi un project manager - adică cel care a avut ideea aplicaţiei şi care se asigură că aceasta e dezvoltată, Alin Stănescu.

Aplicaţia are şi o variantă desktop, evolso.com, în care organizatorii de evenimente, după ce îşi creează un cont, îşi pot promova evenimentele, în vreme ce utilizatorii pot afla ce se întâmplă în zona lor. Site-ul va fi disponibil de diseară.

Comenteaza