Cu ce se mai ocupă poliţiştii: vânează şoferii "rebeli". Care sunt principalele nereguli descoperite

Cu ce se mai ocupă poliţiştii: vânează şoferii
Poliţiştii clujeni au declarat război rebelilor din trafic. Pe zi ce trece, acţiunile întreprinse în vederea prinderii şi pedepsirii şoferilor indisciplinaţi se înteţesc. Ultimul control s-a soldat cu peste 170 de sancţiuni aplicate.

Desfăşurate în cursul zilei de miercuri, activităţile poliţiştilor au fost organizate pe principalele drumuri naţionale din judeţ cu scopul de a fluidiza traficul şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave.

În principal, au fost vizate viteza neregulamentară şi cea neadaptată condiţiilor de trafic, echiparea necorepunzătoare a vehiculelor pentru iarnă şi conducerea sub influenţa alcoolului. De asemenea, s-a verificat respectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă şi trasportul minorilor în dispozitive de retenţie.

Pentru abaterile constatate, poliţiştii au aplicat 174 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de circa 22.000 lei. Dintre acestea, 125 s-au aplicat pe raza municipiului Cluj-Napoca.

"S-au reţinut 18 permise de conducere, iar pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice au fost retrase trei certificate de înmatriculare. Totodată, poliţiştii rutieri au constatat comiterea a patru infracţiuni rutiere şi au dispus indisponibilizarea unui autovehicul, întrucât conducătorul acestuia nu a putut să prezinte, în momentul controlului, diagramele, cartela şi listările tahografice în forma cerută de lege", au informat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj.

Cu această ocazie, poliţiştii au ţinut să reamintească cetăţenilor că portul centurii de siguranţă este obligatoriu; acaesta nu a fost proiectată pentru confort, ci pentru siguranţă, mărind şansele de supravieţuire în caz de accident rutier.

Comenteaza