Cu 211 km/h pe autostrada din Cluj. Ce a păţit şoferul

Cu 211 km/h pe autostrada din Cluj. Ce a păţit şoferul
| Foto: Arhiva

Poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliţiei Române au depistat 38 de şoferi, care au depăşit limita legală de viteză pe autostrăzi cu mai mult de 50 km/h, iar în cinci cazuri circulau cu peste 200 km/h.

Raziile au avut loc în perioada 23–29 iulie. Cea mai mare viteză, de 211 km/h, a fost înregistrată atât pe Autostrada 3, în 24 iulie, când poliţiştii au depistat un bărbat, de 34 de ani, din Cluj-Napoca, în timp ce conducea pe sensul de mers Turda - Borş, cât şi pe A2, în 25 iulie, când au verificat un alt bărbat, de 60 de ani, din judeţul Ialomiţa, care circula, cu aceeaşi viteză, pe sensul de mers Bucureşti - Constanţa.

Toţi şoferii depistaţi conducând cu viteză excesivă au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi cuprinse între 1.305 şi 2.900 de lei, iar ca măsură complementară le-au fost reţinute permisele de conducere pentru 90 de zile.

Depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv şi pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte (în prezent, între 1.305 şi 2.900 de lei). Totodată, se aplică sancţiunea  suspendării exercitării dreptului de a conduce, pentru 90 de zile.

Comenteaza