Cruzime fără limite la un adăpost de animale. Câini bătuţi cu bestialitate de către îngrijitori VIDEO

Cruzime fără limite la un adăpost de animale. Câini bătuţi cu bestialitate de către îngrijitori VIDEO
O filmare dată publicităţii de o asociaţie de protecţia animalelor, realizată cu ajutorul unor camere de supraveghere, arată condiţiile atroce în care sunt ţinuţi şi trataţi câinii dintr-un adăpost. Aceştia sunt bătuţi cu bestialitate chiar de către cei care ar trebui să-i îngrijească.

Membrii asociaţiei Anima Pro Terra din Dej au decis să monteze camerele de supraveghere după ce au observat modificări bruşte în comportamentul câinilor ţinuţi într-un adăpost, care, deşi înainte erau prietenoaşi, au devenit retraşi şi fricoşi. În plus, "câinii au început să piardă în greutate, să fie agitaţi şi să se lupte între ei pentru hrană, deşi cantitatea repartizatăa zilnic pentru distribuire era suficientă", au precizat reprezentanţii asociaţiei.

Aceştia susţin că, înainte de instalarea camerelor, au încercat în mai multe rânduri să atragă atenţia autorităţilor asupra abuzurilor, fiind sesizaţi în acest sens atât tehnicianul veterinar al adăpostului, cât şi primarul municipiului Dej, Costan Morar, însă fără succes. "Pentru că cei sesizaţi au fost impasibili şi, mai mult decât atât, au luat în derâdere acuzaţiile aduse de noi şi lucrurile s-au înrăutăţit, am decis montarea unor camere de supraveghere", au declarat membrii asociaţiei. 

Din imaginile rezultate se poate vedea cum, sub privirea tehnicianului veterinar, îngrijitorii care ar trebui să se ocupe de câini îi bat cu bestialitate, fie direct cu piciorul, fie cu lopata, fără nici un motiv aparent.

În acelaşi timp, reprezentanţii asociaţiei susţin că aceştia furau zilnic în jur de 20 de kg de hrană uscată, destinată animalelor, îngrijitorii fiind învinuiţi şi de faptul că ar fi mers la lucru băuţi. De altfel, atât ei, cât şi tehnicianul veterinar ar absenta în mod repetat şi nejustificat de la locul de muncă.

"Sunt zile întregi de înregistrări în care tehnicianul veterinar nici nu apare în zona cuştilor câinilor, ceea ce înseamnă că aceasta nu îşi îndeplinea sarcinile de serviciu. Oricum, a declarat ulterior că nu atinge câinii pentru că fie îi e frică de ei, fie pur şi simplu nu îi plac. Angajaţii erau aproape zilnic sub influenţa băuturilor alcoolice, dar nici asta nu pare să reprezinte o problemă. Din cele opt ore de program zilnic, aceştia munceau în medie două ore, deşi rămâneau multe lucruri nefăcute. Urletele unei căţeluşe care este lovită de nenumărate ori cu lopata peste spate şi care rămâne încremenită de spaimă şi încasează lovituri peste lovituri nu îl impresionează pe primarul care a fost confruntat săptamâna trecută cu dovezile înregistrate", spun ei.

Confruntată, şefa directă a îngrijitorilor a recunoscut acuzaţiile aduse, însă nu a luat nici o măsură de a remedia situaţia, astfel că asociaţia Anima Pro Terra, împreună cu fundaţia Vier Pfoten vor depune plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Dej, împotriva angajaţilor adăpostului.

Comenteaza