Foto Cruci și pietre funerare, DISTRUSE într-un cimitir din Cluj-Napoca

Mai multe cruci și pietre funerare au fost vandalizate de către persoane necunoscute într-un cimitir din Cluj-Napoca. Clujenii sunt revoltați de administrarea slabă a cimitirului.

Mai multe fotografii cu cimitirul Cordoş din cartierul clujean Dâmbul Rotund au fost făcute publice pe o rețea de socializare. În fotografii se poate observa că cimitirul a fost vandalizat şi câteva monumente funerare au fost puse la pământ.

Reacțiile clujenilor nu au întârziar să apară. Oamenii dau vina pe administrarea cimitirului.

"Asta înseamnă administrare proastă. Cei care administrează cimitirul nu au înțeles ca ei sunt administratori și nu proprietarii. Să VĂ FIE RUȘINE tuturor celor care administrați acest cimitir înființat de cei care își dorm somnul de veci acolo și pentru care nu aveți minim respect", a scris indignat un clujean.

"Asta înseamnă... lucru făcut de mântuială", a comentat altcineva.

Nu este prima data când se întâmpla acte de vandalism în cimitirul Cordoş din cartierul Dâmbul Rotund. În anul 2021, Poliția a deschis dosar penal după ce zeci de morminte au fost distruse.

Codul Penal pedespește cu închisoare de la 2 luni la 3 ani profanarea de morminte „Profanarea prin orice mijloace a unui mormânt, a unei urne funerare sau a unui monument funerar se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”.

CITEȘTE ȘI: CIMITIR VANDALIZAT în Cluj-Napoca. S-a deschis dosar penal pentru profanare de morminte

Comenteaza