INML Cluj-Napoca: „Cristal”, drogul găsit în corpul adolescentelor care s-au sinucis în decembrie

INML Cluj-Napoca: „Cristal”, drogul găsit în corpul adolescentelor care s-au sinucis în decembrie
| Foto: colaj - sursa foto: Gazeta de dimineață & www.dw.com

Elevele care s-au sinucis în luna decembrie aruncându-se de pe ruinele unei clădiri dezafectate din Lupeni consumaseră un drog care face ravagii, au stabilit legiştii clujeni.  

La o lună de la tragedia petrecută în municipiul Lupeni din Hunedoara, unde două eleve cu vârste de 15 ani s-au aruncat în gol de pe acoperișului unei clădiri industriale dezafectate apar detalii noi în anchetă.

Ancheta după tragedia din Lupeni, unde două adolescente s-ar fi sinucis, aruncându-se de pe o clădire industrială dezafectată, dezvăluie un detaliu tulburător: cele două eleve de 15 ani au consumat substanțe interzise. Acestea consumaseră o substanţă psihoactivă denumită popular "Cristal", potrivit expertizei medico-legale efectuată în acest caz.

„În organismul celor două fete s-a aflat o substanţă denumită clorometcatinonă, denumită popular Cristal. Cercetările în acest dosar continuă", a declarat joi purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani, procurorul Robert Scorţa, potrivit Agerpres.

Deoarece urmărirea penală este în derulare, procurorii nu pot furniza, pentru moment, mai multe date despre incidentul de la Lupeni. Expertiza medico-legală a fost efectuată de INML Cluj-Napoca, a transmis stirileprotv.ro.

Amintim că adolescentele din oraşul Uricani, au murit, pe 9 decembrie 2023, după ce s-au aruncat în gol de pe un turn de apă, înalt de circa 20 de metri, ce aparţine unei foste fabrici din municipiul Lupeni.

Ce este „Cristal”

Drogul Cristal sau Crystal Meth se numără printre substanțele interzise cu efecte extrem de nocive, care au căpătat popularitate în rândul tinerilor. Consumul acestui drog poate duce la schimbarea comportamentului într-unul agresiv și necontrolat, cu stări de halucinații și de agitație, dar și la afectarea sistemului nervos, putând coduce la leziuni cerebrale sau atacuri cardiace.

Citește și: Adolescentele care s-au sinucis, victimele bulyingului sau victimele consumului de droguri

Comenteaza