News alert Video Foto Asasinul unei englezoaice, prins în Cluj / Recompensă de 30.000 lire, crima prezentantă într-un documentar TV

Asasinul unei englezoaice, prins în Cluj / Recompensă de 30.000 lire, crima prezentantă într-un documentar TV

Un bărbat suspectat că ar fi omorât o femeie în Anglia a fost arestat la Cluj. Crima a fost comisă în 2013. 

Polițiștii din cadrul Direcției de Investigații Criminale din IGPR și cei de la Inspectoratului Județean Cluj au efectuat o percheziție în Dej, la domiciliul unui bărbat suspect de comiterea infracțiunii de omor asupra unei femei din Marea Britanie. Este vorba despre un bărbat, de 27 de ani, cetățean român, care ar fi comis fapta la finalul anului 2013, în localitatea britanică Bosham.

Conform unui comunicat remis de autoritățile din Marea Britanie, Valerie Graves, de 55 de ani, a fost găsită moartă, în dimineața zilei de 30 decembrie 2013, într-o casă din Bosham, West Sussex. Aceasta avea grijă de locuința unor prieteni pe perioada sărbătorilor de iarnă, proprietarii fiind plecați în vacanța de Crăciun. Conform oamenilor legii, moartea femeii a fost violentă. Suspect în acest caz este un tânăr din Dej, pe nume Cristian Sabou.

De îndată ce va ajunge în Marea Britanie, tânărul va ajunge în fața instanței de judecată din Sussex. Crima a fost prezentată în cadrul unui show TV de investigații intitulat "Crimewatch", sub denumirea "Unsolved: The Murder of Valerie Graves". De asemenea, au fost oferite recompense de 30.000 de lire pentru cei care pot oferi informații despre autorul omorului. 

Criminalul unei englezoaice, prins în Cluj /  Crima a fost comisă în 2013

"Pe parcursul percheziției domiciliare de astăzi, a fost pus în aplicare și un mandat european de arestare pe numele tânărului, emis de autoritățile din Marea Britanie, suspectul urmând a fi prezentat magistraților Curții de Apel Cluj, în vederea confirmării mandatului", transmite IPJ Cluj. 

La activități au participat și patru polițiști din Anglia, documentarea activității infracționale a celui în cauză fiind realizată, în cursul acestui an, de către polițiști din cadrul IGPR, din cadrul IPJ Cluj, cu sprijinul Direcției de Operațiuni Speciale și IPJ Sălaj, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj și în colaborare cu Ambasada Marii Britanii la București - National Crime Agency.

Comenteaza