Criminalul asistentei din Gheorgheni, trimis în judecată. Se cere închisoare pe viață

Criminalul asistentei din Gheorgheni, trimis în judecată. Se cere închisoare pe viață

Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj cere închisoare pe viață pentru criminalul tinerei asistente ucisă pe Aleea Detunata în luna august.

Muhamed Iman Mustafa (28 de ani) a înjunghiat-o pe fosta sa iubită, s-a suit în maşină şi a plecat la casa părintească din satul Poeni, comuna Udeşti, judeţul Suceava. Tânărul a recunoscut că şi-a ucis fosta iubită, pe Ioana Valentina Catargiu (30 de ani), angajată ca asistentă medicală la Cluj-Napoca. Procurorii cer acum închisoare pe viață.

Comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj – Rechizitoriu: „Omor calificat, violare de domiciliu în formă continuată, furt calificat şi acces ilegal la un sistem informatic. La 24.08.2020, în jurul orei 03.00, pe Aleea Detunata nr.9 din municipiul Cluj-Napoca, județul Cluj, inculpatul M.I.M.M., pe fondul unui episod de gelozie, i-a aplicat lovituri repetate cu cuţitul fostei sale prietene, victima C.I.V, aceasta suferind leziuni traumatice care i-au produs decesul la locul comiterii faptei.

La aceeaşi dată, inculpatul a fost depistat de către organele de urmărire penală pe raza judeţului Suceava, fiind reţinut de către procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj. Inculpatul a fost cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat, violare de domiciliu în formă continuată, furt calificat şi acces ilegal la un sistem informatic.

La 16.11.2020 inculpatul M.I.M.M. a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv, procurorul propunând prin rechizitoriu aplicarea pedepsei detenţiunii pe viaţă, date fiind împrejurările săvârşirii faptelor.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale, punerea în mişcare a acţiunii penale respectiv trimiterea în judecată sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.”

Comenteaza