Creștere economică de 4,3% în 2021. Iohannis vrea "unitatea partenerilor de coaliție"

Creștere economică de 4,3% în 2021.  Iohannis vrea "unitatea partenerilor de coaliție"
| Foto: digi24.ro

Președintele a spus că preocupările actuale ale Guvernului și ale Parlamentului pentru reforme și investiții trebuie transpuse cât mai curând în propuneri concrete.

În cadrul discursului său de la Recepția virtuală de Anul Nou organizată de Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană, șeful statului a precizat că este nevoie "de unitatea partenerilor de coaliție și de hotărârea lor în a lua deciziile corecte, chiar dacă sunt și decizii dificile".

"2021 a debutat însă cu semne bune pentru România și pentru comunitatea de afaceri, cu semnale încurajatoare de revenire a creșterii economice. Prognozele indică faptul că România va beneficia de o creștere cu 4,3% în acest an, un procent destul de bun, dat fiind contextul în care ne aflăm. Țara noastră se confruntă însă, în continuare, cu spectrul dezechilibrelor economice, față de care trebuie găsite soluții sustenabile.

În acest sens, sunt esențiale consolidarea situației finanțelor publice, precum și aplicarea de politici de susținere a creșterii competitivității, cu accent special pe creșterea exporturilor și atragerea de investiții pe termen lung. Trebuie să fim conștienți că evoluțiile economice din perioada următoare vor fi direct influențate de ritmul și succesul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, atât la nivel european, cât și național. De noi toți depinde revenirea la normalitate, în condiții de siguranță sanitară.

Preocupările actuale ale Guvernului și ale Parlamentului pentru reforme și investiții trebuie transpuse cât mai curând în propuneri concrete, care să vizeze reformarea unor sectoare cheie, în domenii precum sănătatea, educația, transporturile, dar și în planul interacțiunii dintre stat și cetățean", a declarat președintele României. 

Potrivit Digi24, Iohannis susține că mediul de afaceri este și trebuie să rămână un partener deosebit de important al statului român, partener care poate contribui în mod cert la accelerarea reformelor și a proiectelor de investiții.

"Nu poate fi imaginată dezvoltarea României fără o simbioză public-privat, fără o colaborare corectă, bazată pe implicare, respect și transparență decizională. Am încurajat mereu dialogul onest dintre Guvern și reprezentanții mediului de afaceri", a afirmat, joi, Klaus Iohannis, de la Palatul Cotroceni, în videoconferință.

 

Comenteaza