Coronavirus/ Raed Arafat, avertisment ferm pentru românii care vor să meargă la biserică de Paște

Coronavirus/ Raed Arafat, avertisment ferm pentru românii care vor să meargă la biserică de Paște
| Foto: protv.ro

Raed Arafat a atras atenția românilor să petreacă sărbătorile de Paște departe de cei dragi pentru a nu contribui la creșterea numărului de cazuri de coronavirus.

"Chiar dacă sunt obișnuiți să sărbătorească într-un anumit mod, anul acesta trebuie să sărbătorească altfel. Fără familie, fără să iasă, fără vizite. E cel mai important. Nu vizite la bunici, nu vizite la prieteni, nu primire de vizitatori acasă dacă, într-adevăr, vrem să trecem mai ușor peste această perioadă. Așa cum ne comportăm acum vom vedea rezultatele. Vom vedea peste 7 zile dacă comportamentul a fost responsabil. Dacă nu respectăm recomandările, riscul e să ne trezim cu o creștere semnificativă a cazurilor pozitive, a cazurilor critice, a deceselor. Nimeni nu dorește acest lucru. Anul acesta trebuie să se facă un sacrificiu și să se sărbătorească Paștele acasă. E bine să nu-și expună familiile, apropiații", a declarat Arafat.

 Secretarul de stat a mai precizat că oamenii care nu respectă legea vor fi sancționați, chiar și de Paște. Statul acasă este o regulă în această perioadă. 

"Pentru cei care au în gând să încalce regulile și să meargă la biserică, îi atenționez că vor fi supusi rigorilor legii. Nu se fac activități religioase, culturale, de orice fel. Ordonanța militară e foarte clară. Ieșirea la biserică ar fi contrar legii și Poliția și Jandarmeria vor acționa dacă oamenii vor ieși. Legea se aplică și lumea trebuie să înțeleagă. Statul acasă este o regulă, e foarte necesar ca să evităm o catastrofă. Pentru noi, fiecare om pe care-l pierdem e un lucru regretabil. Colegii mei încearcă să salveze cât mai mulți. E păcat să irosim toate măsurile care s-au luat. Repet, trebuie să se respecte regulile, mai ales mâine, poimâine, răspoimâne. Lumea să evite să iasă", a mai declarat Raed Arafat.

 

Comenteaza