CORONAVIRUS | Cluj: Peste 700 de persoane verificate pe aeroport. Sosesc kiturile pentru determinarea coronavirusului

CORONAVIRUS |  Cluj: Peste 700 de persoane verificate pe aeroport. Sosesc kiturile pentru determinarea coronavirusului

Autoritățile transmit că, până miercuri seara, nicio persoană nu a fost confirmată cu infectarea cu noul Coronavirus în judeţul Cluj.

Prefectura Cluj a transmis un raport privind măsurile de preîntâmpinare a infectării cu noul Coronavirus în județ, în perioada 24-26.02.2020.

Potrivit autorităților, la Aeroportul Internaţional "Avram Iancu" se aplică toate măsurile comunicate în informările anterioare, iar instituţiile implicate în gestionarea situaţiei sunt în permanentă comunicare cu Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, pentru informări în timp real şi corecte.

Astfel că:

- au fost identificate în judeţ 6 locaţii pentru carantină, cu un număr de 197 de locuri, care îndeplinesc cerinţele igienico-sanitare, putând fi utilizate în cazul în care situaţia o va impune

- totalul persoanelor evaluate medical la sosirea pe aeroport este de 751 de persoane, din care 487 sunt în judeţul Cluj, izolaţi voluntar la domiciliu. Toţi sunt asimptomatici.

- kiturile pentru determinarea Coronavirusului vor ajung joi în judeţul Cluj

- în cadrul dispeceratului 112, există un medic specialist care să ofere consiliere celor care apelează, pentru a nu aglomera inutil activitatea spitalelor

- în acest moment, nu este nicio persoană care să fie confirmată cu infectarea cu noul Coronavirus în judeţul Cluj

Pentru informaţii utile şi corecte, este important ca toţi cetăţenii să consulte permanent sursele oficiale ale Ministerului Sănătăţii, Ministerului de Externe, Ministerului Afacerilor Interne şi Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Comenteaza