Coronavirus/ A fost creat Covid -19 artificial într-un laborator?

Coronavirus/ A fost creat Covid -19 artificial într-un laborator?

SUA somează China să spună adevărul despre originea COVID 19.

În ultimele zile, oficialii din Statele Unite și-au intensificat presiunea asupra Chinei. Donald Trump le cere autorităților de la Beijing să spună de unde provine virusul care a dat întreaga lume peste cap.

Peste două milioane de oameni au fost diagnosticați cu COVID-19, iar SUA se confruntă cu una dintre cele mai grave crize din istoria sa.

Oficialii americani susțin că au informații clare că acest virus își are originea în Wuhan, China, dar că este nevoie ca guvernul chinez să spună adevărul despre modul în care a apărut coronavirusul și cum s-a răspândit atât de rapid.

China respinge teoria că virusul ar fi fost creat artificial

Până acum, însă,  Institutul de Virologie Wuhan, susținut de stat, a respins teoriile potrivit cărora virusul ar fi fost creat artificial într-unul din laboratoarele sale și ar fi fost răspândit în mod accidental de unul dintre angajați. În apărarea lor, oficialii de la Beijing spun că și reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății  au declarat de mai multe ori „nu există dovezi că noul coronavirus a fost creat într-un laborator”.

Totuși, Donald Trump și alți oficiali americani continuă să acuze autoritățile chineze că nu au dezvăluit imediat multe informații despre situația gravă din Wuhan și despre modul în care se transmite virusul, astfel că au permis ca boala să se răspăndească în întreaga lume.

De asemenea, Trump s-a declarat sceptic în legătură cu numărul de îmbolnăviri și cel de decese declarate oficial de China, care, crede el, sunt mult mai mari în realitate.

Oamenii de știință din întreaga lume încearcă să determine sursa virusului, deși există un consens științific larg că boala numită COVID-19 provine de la lilieci și s-a răspândit la oameni printr-o gazdă intermediară.

Atitudinea președintelui american nu a rămas netaxată de criticii administrației de la Casa Albă. Ei susțin că Trump încearcă să găsească alți vinovați pentru situația dramatică din SUA, deși, în realitate, ar fi luat prea târziu măsuri împotriva coronavirusului.

Comenteaza