Copil mușcat de câine, poliţiştii nicăieri. Oamenii sar în apărarea animalului: "era abandonat, traumatizat, speriat"

Copil mușcat de câine, poliţiştii nicăieri. Oamenii sar în apărarea animalului: "era abandonat, traumatizat, speriat"

Un eveniment dramatic a avut loc marţi seara pe Aleea Plopilor din municipiul Turda, în jurul orei 16.00. Un copil a fost mușcat de un câine, iar cetăţenii au intervenit pentru a-l salva. Mai mulţi clujeni sar în apărarea animalului. 

Se pare că în momentul în care câinele s-a apropiat de copil, acesta s-a speriat și a început să urle, iar câinele l-a atacat. Oamenii care erau la fața locului au sărit în ajutorul celui mic, un biciclist fiind nevoit să lovească animalul cu bicicleta pentru a salva copilul, a transmis turdanews.net evenimentul relatat de un cititor al publicaţiei locale. 

A fost chemată ambulanța și s-a sunat și la poliție, însă poliția nu ar fi intervenit. Ulterior, copilul a fost dus la Cluj, având nevoie să îi fie cusute rănile făcute de câine.

Totuşi, oamenii spun că vina nu ar fi doar a animalului, chiar dacă este vorba despre un incident regretabil… "Copilul a fost mușcat de un cățel abandonat, traumatizat, speriat, cu capul spart, iar în urma urletelor altui copil din zonă a reacționat! Ar trebui să căutați "cauza" acestor incidente arătând cu degetul către oamenii needucați și decidenții care nu fac nimic pentru stoparea abandonului, nu să vă năpustiți asupra unui cățel speriat care a reacționat astfel", transmite un turdean. 

Se pare că oamenii s-ar fi luptat 5 minute cu câinele ca să îl salveze pe bietul copil, "nu cred că are doar o muşcătură mică, probabil ca sa se diminueze incidentul la care poliţia nu a venit sa cerceteze cazul se spune că a fost aşa", mai relatează un alt turdean. 

La o zi distanta de la incident, IPJ Cluj a oferit mai multe informații cu privire la incident. „La data de 14 martie a.c., în jurul orei 20.55, Poliția municipiului Turda a fost sesizată de către un bărbat, prin apel 112, despre faptul că pe strada Plopilor din municipiu, un minor ar fi fost mușcat de un câine.

În baza sesizării, la fața locului a fost dirijat un echipaj de polițiști, constatând că cele sesizate se confirmă, respectiv incidentul s-ar fi petrecut în jurul orei 16.00, atunci când minorul în vârstă de 6 ani, însoțit de unul dintre părinți, ar fi intenționat să hrănească patrupedul.

În cadrul activității animalul ar fi devenit agresiv și l-ar fi mușcat de piciorul drept. După câteva minute, la fața locului a fost trimis un echipaj medical, însă minorul a fost transportat la spital de către părinți.

Reprezentantul legal al minorului a declarat la fața locului că nu dorește să formuleze plângere penală, astfel că, în cauză au fost demarate cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de neluarea măsurilor de prevenirea atacului canin, faptă prevăzută de O.U.G. 55/2002. Cu privire la momentul sesizării incidentului către Poliție, precizăm faptul că apelul a fost primit în jurul orei 20.55, activitățile polițiștilor fiind derulate de la acea oră cu celeritate.” – IPJ Cluj.

Alţi turdeni spun că în zona aceea din oraş ar fi o persoană care efectiv "cazează" câinii străzii la ea în maşină, în faţa blocului, iar animalele după o vreme încep să creadă că maşina este casa lor şi îi muşcă pe cei care intra în perimetrul pe care au pus stăpânire. "Noi suntem de vină că-i aruncăm în stradă, îi hăituim", spun oamenii care aşteaptă şi intervenţia autorităţilor pentru a stopa fenomenul câinilor abandonati din Turda care au atacat frecvent trecători.   

Citeşte şi: Haitele de câini, la vânătoare în Turda: "E mai rău decât în Vestul Sălbatic! NIMENI nu face NIMIC"

 

Comenteaza