Copiii dispăruţi ai României. Cel mai vechi caz, înregistrat acum 15 ani

Copiii dispăruţi ai României. Cel mai vechi caz, înregistrat acum 15 ani

17 copii figurează pe site-ul Poliţiei Române ca fiind dispăruţi, dintre care 7 băieţi şi 10 fete. Cel mai vechi caz este cel al lui băieţel, care avea la momentul dispariţiei vârsta de doar 2 ani. De la momentul dispariţiei sale au trecut 15 ani.

El a dispărut în 2004, în jurul orei 12:30, din satul său natal Mohu, judeţul Sibiu. Semnalmentele sale la acel moment erau „înăţime 50 - 60 cm, greutate 15 kg, ten deschis, păr blond ondulat, tuns scurt”, se arată pe pagina web a Poliţiei Române, scrie Mediafax.ro.

În 2019, Poliţia Română raportează în secţiunea „copii dispăruţi” doar patru cazuri şi toate vizează dispariţiile unor fete. Două dintre acestea sunt cele ale adolescentei Măceşeanu Alexandra- Mihaela, în vârstă de 15 ani, dispărută şi ucisă la Caracal, şi a tinerei Melencu Mihaela Luiza, moartă în aceleaşi condiţii.

O altă tânără care nu s-a mai întors acasă din data de 29.03.2019 este Isleam Raluca, născută în Medgidia, judeţul Constanţa. În ziua de 29 martie 2019, în jurul orelor 07.15, fata ar fi plecat în mod voluntar de la domiciuliu către liceul teoretic Murfatlar şi nu a mai revenit până în prezent. „Este posibil să fie în compania numitului Ene Alex-Geogre, în vârstă de 21 ani”, se arată pe pagina web a Poliţiei Române.

De asemenea, pe listă este şi Varga Gabriela-Alina, născută în Marghita, judeţul Bihor, în vârstă de 15 ani, figurează de asemenea pe site-ul Poliţiei Române ca fiind dispărută începând cu data de 12.04.2019, orele 07:00, când a plecat voluntar de la domiciliu şi de când nu s-a mai întors până în prezent.

Însă în România mai sunt cazuri de minori dispăruţi fără urmă.

 

Comenteaza