Controlorii de trafic aerian amenință cu greva! Zeci de mii de zboruri din Europa sunt în pericol

Controlorii de trafic aerian amenință cu greva! Zeci de mii de zboruri din Europa sunt în pericol
| Foto: romania.europalibera.org

Zeci de mii de zboruri, programate în această vară pe diferite trasee din Europa, sunt în pericol din cauza unei greve a controlorilor de trafic aerian, potrivit Sky News.

Potrivit unor calcule, în urma grevelor ar putea fi înregistrate întârzieri sau anulări la cel mult 12.600 de zboruri în fiecare zi.

Practic, aproximativ o treime din călătoriile programate în Europa în perioada de vârf a vacanţei de vară ar putea fi afectate ca urmare a acţiunii sindicale.

Lucrătorii de la Eurocontrol, care gestionează spaţiul aerian european, au anunţat că vor protesta. Ei au revendicări legate de salarii, program şi personal, potrivit The Times.

Anunţul privind greva controlorilor de trafic aerian ar putea fi făcut luni. Asta dacă părţile nu reuşesc să ajungă la un acord pe ultima sută de metri.

Totuşi, oficialii de la organismul european de gestionare a traficului aerian au descris grevele ca fiind „inevitabile" şi au recunoscut că nu există un plan de urgenţă. Experţii se aşteaptă ca problemele cele mai mari să fie la zborurile cu legătură la Londra, Barcelona, Bruxelles, Atena, Marsilia şi Budapesta.

Comenteaza