Video Continuă "lupta" pentru Justiţie şi la Cluj. Strada cere demisia Guvernului PDS

Continuă "lupta" pentru Justiţie şi la Cluj. Strada cere demisia Guvernului PDS

Clujenii au ieşit în stradă, sâmbătă seara, pentru împotriva Guvernului PSD şi faţă de noile modificări aduse legilor justiţiei prin OUG 7. Manifestări asemănătoare au avut loc şi în Bucureşti, dar şi în alte oraşe din ţară.

Clujenii şi-au dat întâlnire, la ora 18.00, în Piaţa Unire, după care au pornit într-un marş până la Prefectură şi apoi înapoi spre centrul oraşului. "În urma „reformelor” din ultimii doi ani, printre care şi modificările aduse prin OUG nr. 7/2019, care duc la subordonarea politică a justiției, care au pus în pericol statul de drept și integritatea funcției publice, solicităm demisia imediată a preşedintelui Camerei Deputaţilor Liviu Dragnea şi a ministrului Justiţiei Tudorel", se arată în mesajul care anunţa protestul şi care mai arăta că: "În zilele urmatoare, Tudorel Toader pregăteşte 2 OUG uri cu privire la completele de 5 judecători şi promulgarea modificarilor la Codurile Penale. De asemenea, Liviu Dragnea nu mai are timp. În 15 aprilie sunt toate şansele ca procesul lui să se încheie".

Protest în Piaţa Universităţii. Se cere demisia Guvernului Dăncilă

Mai multe persoane se află, la ora transmiterii ştirii, în Piaţa Universităţii din Capitală, pentru a protesta faţă de actuala guvernare şi faţă de măsurile pe care le adoptă, în special cele din domeniul justiţiei. Protestatarii spun că vor demisia Guvernului Dăncilă. La acţiune sunt prezente dispozitive ale jandarmeriei şi ale poliţiei rutiere. Potrivit unor surse avizate, au fost amplasate garduri de-a lungul bulevardului în contextul în care, la acest protest s-a anunţat şi un lanţ uman, din Piaţa Universităţii, până la DNA. Mai multe detalii AICI!

Comenteaza