Continuă controalele anti-COVID. Câți clujeni au fost prinși fără declarație după ora 23

Continuă controalele anti-COVID. Câți clujeni au fost prinși fără declarație după ora 23

Polițiștii clujeni au desfășurat miercuri o serie de acțiuni care au avut drept scop prevenirea răspândirii noului coronavirus.

Poliţiştii din cadrul IPJ Cluj împreună cu jandarmi din cadrul IJJ Cluj şi ai Grupării mobile ,,Ştefan Cicio Pop" Cluj-Napoca, precum şi poliţişti locali din cadrul Primăriei Cluj-Napoca desfășoară acțiuni în vederea verificării respectării măsurilor de protecție sanitară stabilite pentru diminuarea riscului de infectare cu virusul Covid-19.

Astfel, sub autoritatea Instituției Prefectului, în ultimele 24 de ore, forțele angrenate au legitimat 2.457 de persoane.

Totodată, au fost verificate peste 120 de societăți comerciale și un număr de aproximativ 250 de mijloace de transport persoane.

În urma abaterilor constatate la normele prevăzute de Legea 55/2020 și noile măsuri instituite ca urmare a modificărilor aduse prin HG. 935/2020, au fost aplicate 316 sancțiuni contravenționale în valoare de 27.700 de lei.

La nivelul municipiului Cluj-Napoca, în intervalul orar 23.00 – 01.00, echipele mixte formate din polițiști, jandarmi și polițiști locali au acționat pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19 prin verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară stabilite.

Cu această ocazie au fost legitimate peste 152 de persoane și verificate 112 autovehicule.

Ca urmare a nerespectării prevederilor legale, forțele angrenate au aplicat 32 de sancțiuni, 23 dintre acestea fiind cauzate de nerespectarea interdicției de deplasare a persoanelor în afara locuințelor/gospodăriilor în intervalul orar 23.00 – 05.00.

Comenteaza