Consulat Onorific al Poloniei la Cluj

Consulat Onorific al Poloniei la Cluj

A fost inaugurarat Consulatul Onorific al Republicii Polone la Cluj-Napoca, care va deservi județele Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Mureș, Maramureș, Sălaj și Satu Mare. Cu acest prilej a fost învestită în funcția de consul onorific Mihaela-Monica Călușer.

"Municipalitatea susține inițiativele care aduc beneficii orașului, iar prezența Consulatului Onorific al Poloniei la Cluj-Napoca va contribui la intensificarea relațiilor diplomatice, culturale și economice dintre România și Polonia, precum și la consolidarea dimensiunii internaționale a orașului nostru în contextul european.

Legătura dintre popoarele noastre devine și mai puternică, având astfel o punte care ne permite să ne dezvoltăm armonios, în spiritul și valorile Uniunii Europene pe care le împărtășim", spune primarul Emil Boc. 

La eveniment au participat Maciej Lang - viceministrul afacerilor externe al Republicii Polone, Andrzej Kalinowsk - Consul al Poloniei în România, Ioan Cherecheș - prefectul județului Cluj, Emil Radu Moldovan - președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, reprezentanți ai instituțiilor locale și regionale din județele din circumscripția consulară, dar și personalități ale mediului de afaceri și vieții culturale.

Comenteaza