Consiliul Judeţean le cere spitalelor să cumpere alimente mai ieftine, de la producători locali

Consiliul Judeţean le cere spitalelor să cumpere alimente mai ieftine, de la producători locali
Preţurile de cumpărare ale legumelor şi fructelor în instituţiile subordonate Consiliului Judeţean Cluj sunt prea mari, consideră reprezentanţii forului, care au solicitat instituţiilor respective o statistică privind achiziţiile produselor respective.

"Concluzia este că se poate mult mai bine, atât managerii cât şi cei care se ocupă de aprovizionare trebuie să fie mai atenţi, să caute cele mai bune preţuri. Am văzut preţuri plătite la cartofi între 1,2 - 1,6 lei (per kg, n.red.), la ceapă între 1,6 - 2 lei, iar la mere am văzut şi 3,5 lei. Ei (managerii instituţiilor subordonate, n.red.) au fost transparenţi, ne-au trimis răspunsurile solicitate, dar se poate mult mai bine", a specificat Remus Lăpuşan, liderul consilierilor judeţeni ai PSD Cluj, în cadrul unei conferinţe de presă.

Liderul PSD Cluj a specificat că instituţiile subordonate CJ Cluj, care fac consum de masă, precum spitalelel, ar putea achiziţiona produse cu preponderenţă de la producătorii locali, în cazurile în care acest lucru este posibil.

"I-ar încuraja pe de o parte pe producătorii locali iar pe de alta beneficiarii ar consuma produse mai ecologice, mai sănătoase", a specificat Ilarie Ivan, şeful departamentului pentru agricultură al PSD Cluj, prezent la conferinţa de presă amintită.

Lăpuşan a specificat că după consituirea proiectului unui cluster agricol reprezentanţii producătorilor locali şi cei ai instituţiilor care solicită cantităţi mari de produse pot sta la aceeaşi masă şi astfel să cadă de acord asupra unor sume de achiziţie a produselor mai bune.

Comenteaza