Consiliul Județean Cluj, gazdă pentru o delegație din Rep. Moldova. Care a fost scopul întâlnirii

Consiliul Județean Cluj, gazdă pentru o delegație din Rep. Moldova. Care a fost scopul întâlnirii
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Vákár István, a primit vizita unei delegații cu profil economic și investițional din Republica Moldova.

Conform reprezentanților forului administrativ județean, scopul întâlnirii a fost acela de a dezvolta relațiile de colaborare, de a întări schimburile economice bilaterale, precum și de a analiza modalitățile prin care forul administrativ județean poate sprijini eforturile autorităților publice din Republica Moldova în vederea aderării la Uniunea Europeană.

„A fost o întrevedere benefică, în care am discutat despre chestiuni punctuale și de interes reciproc, la finalul căreia am convingerea că împreună putem pune bazele unor proiecte de succes. Am profitat de acest prilej pentru a asigura delegația moldoveană de întregul sprijin și deplina disponibilitate de colaborare în cazul acelor inițiative care se încadrează în sfera noastră de activitate și care pot fi în avantajul ambelor părți”, a afirmat Vakar Istvan.

Cu acest prilej, vicepreședintele forului administrativ județean a prezentat potențialul economic și investițional al județului Cluj, precum și principalele proiecte aflate în derulare la nivelul instituției. În acest sens, o atenție aparte a fost acordată celor mai mari investiții în infrastructura spitalicească gestionate de Consiliul Județean, respectiv Spitalul Pediatric Monobloc și Centrul Integrat de Transplant.

De asemenea, oaspeților le-au fost oferite informații atât despre Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj, poarta aeriană a Transilvaniei, cât și despre oportunitățile oferite de Parcurile Industriale administrate de Consiliul Județean prin intermediul Tetarom S.A. și multiplele facilităţi pe care acestea le oferă agenților economici.

Totodată, pe parcursul întâlnirii s-a discutat și despre Compania de Apă „Someș” și investițiile aflate în derulare, Univers T, instituțiile de învățământ special și cele de cultură din subordinea Consiliului Județean, precum și despre Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj.

La rândul lor, membrii delegației moldovene au fost interesați, în special, de modalitățile prin intermediul cărora forul administrativ județean susține mediul antreprenorial și start-upurile, de managementul deșeurilor și mijloacele alternative de transport.

Comenteaza