Consilierii judeţeni au aprobat bugetul pe 2013

Consilierii judeţeni au aprobat bugetul pe 2013
Consilierii judeţeni au aprobat în urmă cu câteva minute bugetul instituţiei pe anul 2013. Doar un amendament al opoziţiei a trecut.

Pe parcursul şedinţei au fost aprobate ca amendamente doar unele propuneri ale Comisiei de Buget-Finanţe, respectiv câteva amendamente formulate de preşedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu şi un amendament formulat de liderul consilierilor judeţeni ai PDL, Alexandru Coroian.

Judeţul Cluj mizează pe un buget de 707,9 mil lei, din care bugetul de dezvoltare este de 284 mil lei, ambele sume fiind în creştere comparativ cu 2012.

UPDATE Bugetul a fost votat cu 23 de voturi pentru, 5 abţineri, 4 voturi împotrivă, în timp ce 4 consilieri nu au votat.

Consilierul PDL Steluţa Racolţa i-a reproşat preşedintelui CJ Cluj faptul că ar fi politizat „câteva obiective importante", făcând aluzii cu privire la activitatea Primăriei Cluj-Napoca.

Racolţa a solicitat susţinerea investiţiilor în judeţ, făcând aluzie la faptul că unii din membri forului judeţean, mai exact preşedintele CJ Horea Uioreanu, fac parte din structuri de conducere de la nivel central ale unor partide politice.

"Daţi-ne speranţa că bugetul judeţului Cluj va semăna cu cel de anul trecut, pe partea de investiţii. Pentru aeroport au fost alocate în 2012 68 mil de lei, acum sunt 61 mil. Pe infrastructura de drumuri am avut 65 mil lei, acum avem 48 mil", a precizat consilierul PDL.

Vicepreşedintele CJ Cluj, Ioan Oleleu a specificat însă că „sumele pentru dezvoltare sunt mai mari decât anul trecut" şi că în cazul aeroporului Cluj-Napoca pe lângă suma prevăzută pentru lucrările de la aeroport alte 11 mil de lei sunt alocaţi pentru exproprieri.

Pe de altă parte liderul grupului de consilieri ai PDL, Alexandru Coroian a acuzat în mai multe rânduri transparenţa insuficientă cu privire la dezbaterea bugetului pe anul 2013.

Preşedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu a menţionat că proiectele de hotărâre de Consiliu Judeţean, inclusiv cel vizând Bugetul Judeţean, au fost postate pe site-ul instituţiei.

 

Etichete
Comenteaza