Conflict între taximetrişti şi şoferi Uber la Cluj. S-a lăsat cu amenzi de 100.000 lei

Conflict între taximetrişti şi şoferi Uber la Cluj. S-a lăsat cu amenzi de 100.000 lei
Patru șoferi parteneri ai companiei Uber au fost amendați duminică noaptea la Cluj cu câte 25.000 de lei pentru efectuarea de transport public de persoane în regim de taxi fără autorizație.

Noaptea trecută a fost una agitată la Cluj, cu conflicte între șoferii de taxi și cei ai companiei Uber, relatează clujust.ro.

Pentru că nu are parteneri în Cluj și pentru a specula Untold-ul, Uber a adus peste 100 de șoferi parteneri din București și alte orașe, fapt confirmat chiar de un șofer Uber. Aceștia au circulat prin Cluj cu hărțile digitale în față, spre disperarea clienților care și ei erau majoritatea veniți din alte orașe.

Scandaul a pornit de la un șofer Uber care a vorbit urât cu un taximetrist și care apoi a fost blocat cu mașinile de mai mulți taximetriști. Șoferul Uber a sunat la Poliție pentru a se plânge că este agresat. În replică, mai mulți taximetriști s-au urcat ca și clienți în mașini conduse de șoferi parteneri Uber și au făcut comenzi la adresa Secției 6 de Poliție Cluj-Napoca.

În final, patru șoferi Uber au primit amenzi de câte 25.000 de lei în baza legii 38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere. De asemenea, plăcuțele de înmatriculare au fost reținute 6 luni.

La ora 02.00, Uber era suspendat la Cluj și nu se mai putea comanda masină.

 

Etichete
Comenteaza