Foto Conferință importantă pe domeniul sănătății, la Cluj-Napoca! Primarul: „Suntem recunoscători că avem specialiști de cel mai înalt nivel aici, acasă”

Conferința de cercetare și educație legată de sănătate H.E.A.R.T. - Healthcare, Education and Research Talks a avut loc, sâmbătă, în municipiul Cluj-Napoca.

Edilul Emil Boc a participat la eveniment și a afirmat că orașul de pe Someș este un centru medical renumit, având una dintre cele mai bune școli de medicină din această parte a Europei, ceea ce reprezintă și un motor al Clujului.

Cluj-Napoca: Conferința de cercetare și educație legată de sănătate H.E.A.R.T. - Healthcare, Education and Research Talks. Despre provocările în domeniul A.I., geneticii, domeniilor medicale, în general, în contextul dezvoltării accelerate a noilor tehnologii și potențialului de inovație.

Am participat astăzi la Conferința H.E.A.R.T., un eveniment organizat de o comunitate de studenți și tineri profesioniști din domeniul sănătății care oferă o viziune integrată asupra cercetării și practicii clinice, asupra creșterii profesionale și personale, în beneficiul pacienților.

Le-am subliniat tinerilor și cadrelor medicale clujene că ei sunt de fapt orașul nostru, contribuția lor este esențială pentru ceea ce înseamnă Cluj-Napoca. Mă refer aici la importanța universității și a studenților - Cluj-Napoca este un centru medical renumit, având una dintre cele mai bune școli de medicină din această parte a Europei, ceea ce reprezintă și un motor al Clujului, la abordarea unor fenomene precum, spre exemplu obezitatea la adolescenți și sigur, importanța zâmbetului lor și încrederii într-un medic din perspectiva de pacient.

În același timp, am vorbit despre provocările majore cu care deja se confruntă noii medici. Impactul inteligenței artificiale sau al cercetărilor în domenii transformatoare precum genetică, medicină regenerativă sunt teme importante de adresat deoarece așa cum pot fi folosite pentru bine, pot fi utilizate în moduri negative pentru societate.

Suntem recunoscători că avem specialiști de cel mai înalt nivel aici, acasă, a căror contribuție în dezvoltarea domeniului medical este incontestabil recunoscută la nivel internațional. Eu am încredere în capacitatea de inovare a medicilor, în această meserie nobilă și sunt convins că omenirea va reuși să abordeze cu succes din ce în ce mai multe patologii”, a transmis Boc.

Comenteaza