Condamnaţi la închisoare pentru corupţie, soţii Apostu sunt lăudaţi de vecini: "îmi pare sincer rău" VIDEO

Condamnaţi la închisoare pentru corupţie, soţii Apostu sunt lăudaţi de vecini:
Fostul primar al Clujului Sorin Apostu a fost condamnat la 3 ani şi jumătate de închisoare cu executare. Apostu a fost găsit vinovat pentru trafic de influenţă, dar nu şi pentru luare de mită. În acelaşi dosar, Curtea de Apel Mureş a condamnat-o pe soţia lui Apostu la 3 ani de închisoare cu suspendare, în timp ce omul de afaceri clujean Călin Stoia a fost achitat. Vecinii îi laudă pe soţii Apostu, plecaţi în vacanţă.

Procesul a durat un an şi jumătate, timp în care au fost audiaţi zeci de martori. Intre acestia insa nu s-a numarat, spre nemulţumirea avocatului lui Apostu, si celebra denunţătoare Aspazia Droniuc.

"Am şi declarat recurs", a spus avocatul lui Apostu, Gheorghiţă Mateuţ, "pentru că nu mi se pare normal ca cineva să fie condamnat pe baza unei declaraţii a unei persoane care nici nu a fost ascultată în instanţă".

Aspazia Droniuc a fost condamnată deja la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru că şi-a recunoscut fapta. Procurorii susţin că Apostu ar fi primit mită circa 120.000 de euro de la Droniuc şi de la omul de afaceri Călin Stoia. Acesta din urma a fost achitat. "Era iraţională toată acuzaţia", spune avocatul lui Stoia, Sergiu Bogdan.

Stoia a stat în arest preventiv cinci luni, dar acum a fost achitat.

Fostul primar a stat 11 luni în arest preventiv. El a fost achitat pentru luare de mită, dar a fost condamnat pentru trafic de influenţă în favoarea Aspaziei Droniuc pentru ca aceasta să câştige un contract de la o regie a primăriei. Soţii Apostu nu au fost de negăsit în cursul zilei de azi. Realitatea TV Cluj a încercat să stea de vorbă cu soţii Apostu, dar aceştia nu sunt acasă. Vecinii spun că au plecat în vacanţă.

Pe parcursul procesului soţii Apostu s-au declarat nevinovaţi. Sorin Apostu a spus că nu ştia de contractele de asistenţă juridică ale soţiei sale.

Vecinii îl laudă pe fostul primar al Clujului. Vezi ce spun aceştia, în materialul video

Sentinţa poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte. Procesul nu va avea două căi de atac, ci doar una, recursul, deoarece în primă instanţă s-a pronunţat o Curte de Apel din cauza calităţii de avocat a Monicăi Apostu.

Reporter: Alin Golban
Operator: Rareş Râşnoveanu

Comenteaza