Condamnări pentru interlopii care s-au bătut cu răngile

Condamnări pentru interlopii care s-au bătut cu răngile
Patru membri ai unor cunoscute bande din Turda au fost condamnaţi pentru un scandal cu răngi, petrecut vara trecută în parcarea unui restaurant. Ovidiu Roja, dar şi ceilalţi inculpaţi au primit pedepse cu suspendare, după ce au petrecut câteva luni în arest.

Ovidiu Roja, Mircea Adrian Chiorean, Andrei Ioan Mureşan şi Adrian Oltean au fost trimişi în 13 august 2012 de procurori în faţa unui magistrat al Judecătoriei Turda, cu propunere de arestare preventivă pentru ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea liniştii publice şi port de cuţit sau obiecte fabricate anume pentru tăieri sau loviri. Instanţa a emis mandate de arestare doar pentru Ovidiu Roja şi Adrian Oltean, faţă de ceilalţi doi indivizi fiind dispusă măsura de a nu părăsi localitatea. Chiorean şi Mureşan au fost arestaţi ulterior, în 22 august, de Tribunalul Cluj, în urma unui recurs al procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda.

Cei patru turdeni au fost ridicaţi de poliţişti într-o noapte de duminică spre luni, în urma unui scandal monstru pe care l-au provocat în parcarea restaurantului Talora din Turda. Ovidiu Roja, un cunoscut interlop din oraş, ar fi fost atacat de un tânăr care face parte dintr-un grup rival. Lovit cu ranga, Roja ar fi ripostat, lovindu-l pe atacator cu un ciocan. Ovidiu Roja a fost, în urmă cu mai mulţi ani, unul dintre personajele implicate în frecventele scandaluri dintre clanurile care făceau legea în Turda.

Ovidiu Roja şi Adrian Oltean au stat după gratii din 13 august până în 21 noiembrie 2012, când, în urma unui recurs, Tribunalul Cluj a admis cererea lor de liberare pe cauţiune. Suma plătită de fiecare dintre cei doi inculpaţi a fost 40.000 de lei. Ceilalţi doi inculpaţi, Mircea Adrian Chiorean, Andrei Ioan Mureşan, au fost eliberaţi în 31 octombrie.

Sentinţa Judecătoriei Turda în dosarul în care au fost judecaţi cei patru indivizi a fost pronunţată în 13 februarie 2013, nefiind definitivă. Roja şi Oltean au primit câte o pedeapsă de un an şi şase luni pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice şi câte o pedeapsă de opt luni pentru comiterea infracţiunii de "port fără drept în locurile şi împrejurările în care s-ar putea primejdui viaţa sau integritatea corporală a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea şi liniştea publică, a cuţitului sau a obiectelor fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, împungere sau lovire". În final, instanţa le-a aplicat pedeapsa cea mai grea, respectiv câte un an şi şase luni de închisoare. Pedepsele au fost date cu suspendare sub supraveghere, iar cei doi inculpaţi au primit termene de încercare de patru ani. În acest interval de timp, dacă vor comite o altă infracţiune, vor ajunge din nou după gratii.

Ceilalţi doi inculpaţi, Mircea Adrian Chiorean şi Andrei Ioan Mureşan, au primit câte un an de închisoare, cu suspendare sub supraveghere, pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Termenul de încercare pentru cei doi a fost stabilit la trei ani. Sentinţa a fost atacată cu recurs de procurori, dar şi de Roja, Oltean şi Chiorean.

 

Etichete
Comenteaza