Concursul de soluţii de arhitectură pentru Centrul Cultural Transilvania, fără buget

Concursul de soluţii de arhitectură pentru Centrul Cultural Transilvania, fără buget
Preşedintele Ordinului Arhitecţilor din România (OAR), filiala Transilvania, Szabolcs Guttmann, a declarat pentru ZIUA de CLUJ că deocamdată nu a primit nicio propunere din partea agenţiilor de publicitate, pentru strângerea bugetului aferent concursului de arhitectură pentru Centrul Cultural Transilvania.
Acest concurs a fost gândit de Primăria Cluj-Napoca în colaborare cu Ordinul Arhitecţilor, cele două părţi semnând un protocol de colaborare în luna octombrie.

OAR Transilvania trebuia să asigure fondurile necesare premierii concurenţilor (estimat la aproximativ 100.000 de euro) iar Primăria să se ocupe de formalităţile legale de organizare a concursului şi ulterior să încheie un contract de proiectare cu câştigătorul.

„Săptămâna aceasta a fost termenul la care am invitat agenţiile de publicitate să ne facă o propunere privind modalitatea prin care poate fi asigurat bugetul de 100.000 de euro pentru concursul de arhitectură. Din păcate nu am primit nicio ofertă scrisă. Doar telefonic anumite agenţii ne-au transmis că sunt interesate însă ne-au spus că lunile noiembrie, decembrie sunt nepotrivite pentru astfel de acţiuni, de strângere a unui buget, pentru un concurs de soluţii. Nu suntem însă disperaţi, credem că până la urmă vom reuşi să găsim şi agenţie şi bani”, a explicat Szabolcs Guttmann.


Comenteaza