Concurenţă la titularizare, deja: examenul e peste o lună, dar la teologie ortodoxă s-au înscris 66 pe un loc

Concurenţă la titularizare, deja: examenul e peste o lună, dar la teologie ortodoxă s-au înscris 66 pe un loc
Concurenţă la examenul de titularizare care va avea loc la finalul lunii viitoare. Pe cele 1.529 de locuri scoase la concurs s-au înscris aproape 2.000 de persoane, însă există specializări unde concurenţa este chiar şi 66 pe un singur loc - de exemplu la religie ortodoxă. Salariul pentru un profesor debutant, indiferent că este suplinitor sau titular, este de doar 700 de lei.

Cei mai mulţi candidaţi pentru examenul de titularizare sunt la disciplina religie ortodoxă: 66 de înscrişi pe un loc.

"Am definitivat înscrierile şi validarea fişelor. Avem 1529 de locuri din care 98 sunt titularizabile. Avem 1972 de candidaţi înscrişi în patru centre pe care le-am grupat pe discipline", spune inspectorul şcolar general adjunct, Mariana Pop.

Conform Inspectoratului Şcolar Cluj, salariul pentru un profesor debutant, indiferent că este suplinitor sau titular, ajunge la doar 700 de lei. Chiar şi aşa, numărul candidaţilor este unul mare. "Cei mai mulţi candidaţi sunt pe învăţământ special unde avem 242 candidaţi pe opt posturi, la învăţătoare 185 de candidaţi pe 29 de posturi, la educatoare avem 257 candidaţi pe 12 posturi, avem la limba română 129 de candidaţi pe trei posturi, la limba engleză 131 de candidaţi pe trei posturi, la religie 66 de candidaţi pe un loc, la educaţie fizică 58 de candidaţi pe un loc, la educaţie fizică 130 de candidaţi pe cinci locuri", mai spune Mariana Pop.

Cei care vor obţine note peste şapte la concursul din luna iulie pot deveni titulari în funcţie de locurile disponibile.

Reporter: Cristina Pîrvu
Imagine: Lorant Ersek

Comenteaza