Comisia Europeană a sistat plățile din Programul Operațional Regional

Comisia Europeană a sistat plățile din Programul Operațional Regional
Comisia Europeană a sistat plățile din Programul Operațional Regional, pe motiv că au depistat nereguli în contractele românești.

Comisia Europeană a întrerupt plăţile pentru Axa 2 a Programului Operaţional Regional Îmbunătăţirea infrastructurii regionale şi locale de transport, din cauza depistării unor nereguli în contractele românești. De asemenea, autorităţilor române li s-a cerut să verifice toate contractele de lucrări încheiate cu beneficiarii Axei 2, conform gândul.ro.

În total, pe toată axa sunt 124 de proiecte. Elena Udrea, ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului a afirmat "Comisia Europeană va face corecţii financiare, dacă e cazul, care vor varia între 2 şi 100%, bani, pe care dacă se constată că au fost nereguli, îi vor achita autoritaţile locale. Noi vom plăti din bugetul nostru şi, când se va debloca Axa 2, vom recupera banii".

Autorităţile naționale au sesizat Departamentul de Luptă Antifraudă, în cazul contractului cu nereguli de la Buzău, portivit unor surse guvernamentale.

 

Comenteaza