Comisarul european pentru transporturi vine la Cluj

Comisarul european pentru transporturi vine la Cluj

Comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean, va efectua, în perioada 21 - 22 martie 2024, o vizită oficială în judeţele Cluj şi Satu Mare, informează luni Reprezentanţa Comisiei Europene în România.

În cursul vizitei oficiale, înaltul oficial va discuta despre rolul inovaţiei digitale în modelarea unui viitor sustenabil pentru transporturi, cu accent pe startup-urile româneşti, dar şi despre coridoarele solidarităţii şi soluţiile de facilitare a traficului la frontiera Ucraina-UE, inclusiv prin investiţii în infrastructură.

Joi, 21 martie, Adina Vălean se va afla în Cluj Napoca, unde va deschide Cluj Innovation Days (CID), cu tema "Inovaţii digitale pentru un viitor sustenabil şi sigur". Ulterior, înaltul oficial va susţine un briefing de presă împreună cu Emil Boc, primarul municipiului Cluj.

Vineri, 22 martie, comisarul european va ajunge în judeţul Satu Mare, unde va vizita punctele de trecere a frontierei de la Tarna Mare, Halmeu şi Petea, alături de autorităţile din zonă. La Halmeu, Adina Vălean va susţine declaraţii de presă.

Comenteaza