Comerţul cu petarde ia avânt. Ultima captură, uriaşă. Ce le recomandă poliţiştii clujenilor VIDEO

Comerţul cu petarde ia avânt. Ultima captură, uriaşă. Ce le recomandă poliţiştii clujenilor VIDEO
Cu cât se apropie mai tare sărbătorile de iarnă, cu atât se intensifică mai mult comerţul ilicit cu petarde. Cu prilejul ultimei capturi a poliţiştilor, aceştia au ţinut să facă nişte recomandări cetăţenilor.

În urma unei acţiuni pentru combaterea comercializării ilicite de articole pirotehnice, un tânăr clujean de 22 de ani a fost prins comercializând fără drept în cartierul Mărăști aproximativ 36.000 de petarde din categoria doi şi trei.

Marfa, în valoare de circa 2000 de lei, i-a fost confiscată, poliţiştii cercetându-l pentru comiterea infracţiunii de „efectuarea de operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept", faptă prevăzută de Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

Cu această ocazie, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj le recomandă cetăţenilor să folosească cu multă atenţie articolele pirotehnice, pentru a evita producerea unor incendii nedorite ori vătămări corporale care ar putea să umbrească frumuseţea sărbătorilor de iarnă.

"Toate articolele pirotehnice sunt imprevizibile şi periculoase. Din acest considerent, folosirea lor necesită control şi supraveghere, dar şi responsabilitate sporită în ceea ce ţine de respectarea condiţiilor esenţiale de securitate. Produsele obţinute în rezultatul arderii acestora pot influenţa dăunător mediul ambiant. Înainte de a folosi produsele pirotehnice, studiaţi atent instrucţiunile şi măsurile de securitate indicate pe ambalajul produsului", au transmis ei.

De asemenea, părinţii sunt îndemnaţi să supravegheze copiii cu atenţie, deoarece aceştia pot fi expuşi incidentelor survenite în urma folosirii necorespunzătoare a obiectelor de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice.

Comenteaza