News alert Colete cu măşti chirurgicale şi costume de protecţie medicală, oprite pe Aeroportul Cluj

Colete cu măşti chirurgicale şi costume de protecţie medicală, oprite pe Aeroportul Cluj

Colete cu măşti chirurgicale şi costume de protecţie medicală, care urmau să fie expediate spre Italia, au fost oprite pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC). 

În urma sesizării polițiștilor de frontieră din AIAIC, în baza ordinului Ministrului Sănătății nr. 7 din 11 martie, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Cluj a dispus oprirea transportului unor colete, ce urmau sa fie expediate în Italia și conțineau 10.000 de măști chirurgicale, 17.000 de măști de menaj, 400 de măști de unică folosință, 45 de costume de protecție medicală, 400 de botoși protecție încălțăminte, conform Ministerului Sănătăţii.

"A fost identificată expedierea mai multor colete prin terminalul cargo al AIAIC, expeditor fiind o societate comercială din județul Cluj, iar destinatarul, o societate comercială din Roma (Italia). Apărând menționat mesajul „măști de protecție”, s-a procedat la verificarea coletelor.

S-au descoperit: 10.000 de măști chirurgicale, 17.000 de măști de menaj, 400 de mănuși de protecție, 45 de costume de protecție medicale, 400 de botoșei de protecție (încălțăminte). A fost informată DSP care a dispus oprirea expedierii, urmând ca organele abilitate să ia măsurile legale ce se impun îndreptate către societatea comercială", a precizat prefectul Clujului, Mircea Abrudean.

Comenteaza