COD GALBEN. Ninsoare și vânt la Cluj

COD GALBEN. Ninsoare și vânt la Cluj
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis un cod galben de mixte, polei, intensificări ale vântului şi ninsori.

10 judeţe din sudul şi sud-vestul ţării au fost, de duminică seară, sub avertizare cod galben de precipitaţii mixte şi polei, iar de luni după-amiază, de la 14:00, până marţi seară, la ora 22:00, avertizarea se va extinde pentru Bucureşti şi alte 17 judeţe,r espectiv Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Buzău, Prahova, Vrancea, Bacău, Neamţ, Harghita, Covasna, Braşov, Mureş, Sibiu, Alba, Hunedoara şi Cluj, unde va ninge şi se va depune un strat de zăpadă de 10-15 centimetri.

În intervalul menţionat, temporar vor fi precipitaţii, în general moderate cantitativ, predominant sub formă de ninsoare, pe arii extinse în sudul şi centrul ţării, precum şi în zonele de deal şi de munte, unde local stratul de zăpadă nou depus va depăşi 10-15 centimetri.

Vântul va avea intensificări, cu viteze ce vor depăşi la rafală 50-60 de kilometri pe oră în Oltenia, Muntenia şi Transilvania, la munte şi în sudul Banatului va sufla tare, cu peste 80 de kilometri pe oră, iar local şi temporar, zăpada va fi viscolită, se arată în a doua avertizare transmisă de ANM. Pe arii restrânse în regiunile sudice şi centrale se menţin condiţiile de producere a poleiului.

Comenteaza