Coaliţia a decis să susţină un candidat comun pentru preşedinţia Senatului

Coaliţia a decis să susţină un candidat comun pentru preşedinţia Senatului
Partidele din coaliţia de guvernare vor sprijini un candidat comun pentru preşedinţia Senatului, liderii PDL, UDMR, UNPR şi grupului minorităţilor ajungând la un acord în acest sens, în şedinţa de luni.

"Două concluzii: coaliţia va avea un singur candidat pentru preşedinţia Senatului; a doua concluzie - coaliţia va avea preşedintele Senatului", a declarat preşedintele PDL, Emil Boc, la sosirea la sediul partidului, unde are loc şedinţa BPN.

La rândul său, vicepreşedintele Elena Udrea a precizat că persoana care va prelua şefia Senatului este membru PDL şi că până acum discuţiile privind ocuparea acestui post au fost legate de Vasile Blaga şi de Radu Berceanu, urmând ca decizia să se ia în BPN.

"Foarte probabil candidatul se va decide în această şedinţă a BPN, important este că cel care va prelua şefia Senatului este membru PDL", a spus Udrea înainte de şedinţa BPN al partidului.

Întrebată despre candidaţii pentru acest post, Udrea a arătat că până acum discuţiile au fost legate de Vasile Vlaga şi de Radu Berceanu, dar decizia va fi luată în BPN.

"Probabil va fi un vot sau în funcţie de susţinerea care se va manifesta pentru unul dintre candidaţi", a explicat Udrea.

Elena Udrea a fost întrebată dacă UDMR a venit la şedinţa coaliţiei cu un candidat pentru preşedinţia Senatului.

"Nu, nu a venit cu un candidat. A fost doar o discuţie, legată de susţinerea pe care membrii coaliţiei trebuie să o acorde candidatului care va fi prezentat pentru funcţia de preşedinte", a răspuns Elena Udrea.

Întrebată cum au fost convinşi cei de la UDMR ca şefia Senatului să fie preluată de un membru al PDL, Udrea a spus că PDL este "cel mai mare partid de la guvernare, este firesc să aibă şi preşedintele Senatului".

Solicitată să precizeze dacă UDMR a cerut ceva la schimb, Udrea a răspuns: "Deocamdată, nu".

PDL a decis să îl propună pe Vasile Blaga pentru funcţia de preşedinte al Senatului şi va merge luni cu această variantă în coaliţie, a declarat, duminică seară, pentru MEDIAFAX prim-vicepreşedintele PDL Sorin Frunzăverde.

"Astăzi am stabilit la nivelul liderilor PDL că varianta pe care o propunem este Vasile Blaga. Cu această variantă mergem mâine în coaliţie", a declarat Frunzăverde.

Liderii coaliţiei de guvernare s-au certat, în şedinţa de luni dimineaţă, pe tema candidaturii la şefia Senatului, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse democrat-liberale, care au relatat că Uniunea ar fi cerut conducerea a încă unui minister pentru a renunţa la candidatura la Senat.

Şedinţa coaliţiei a durat peste două ore.

 

Comenteaza