News alert Clujul, sub cod portocaliu. Grindină pe Autostrada Transilvania

Clujul, sub cod portocaliu. Grindină pe Autostrada Transilvania
Șoferii au suprins imagini cu grindina care cădea pe A3 | Foto: Info Trafic Jud. Cluj
Clujul, sub cod portocaliu. Grindină pe Autostrada Transilvania
Clujul, sub cod portocaliu. Vijelii și grindină

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, o avertizare nowcasting cod portocaliu de averse şi descărcări electrice, valabilă în localităţi din judeţul Cluj. Șoferii de pe Autostrada Transilvania au pus pe Facebook imagini cu grindina care cădea în zonă.

Potrivit meteorologilor, în localităţile Gilău, Floreşti, Iara, Săvădisla, Feleacu, Băişoara, Petreştii de Jos, Ciurila şi Tureni se vor semnala frecvente descărcări electrice, averse care vor cumula 30-35 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie, grindină de dimensiuni mici si medii.

De asemenea, ANM a emis un cod galben de de averse şi descărcări electrice valabil până la ora 18.00 în localităţi din judeţele Bihor, Arad şi Timiş. În zonele menţionate se vor semnala frecvente descărcări electrice, averse ce vor cumula punctiform peste 25 l/mp, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, grindină de mici dimensiuni.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Comenteaza