Clujul, printre județele cu cele mai multe situații de urgență înregistrate în ultimele 24 ore. Câte persoane au fost salvate?

Clujul, printre județele cu cele mai multe situații de urgență înregistrate în ultimele 24 ore. Câte persoane au fost salvate?
| Foto: ziuaconstanta.ro

Mii de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD în ultimele 24 de ore la nivel național. Clujul se află în topul județelor cu cele mai multe intervenții înregistrate.

Peste 1.400 de persoane au primit ajutor din partea echipajelor SMURD, iar pe timpul misiunilor desfăşurate luni, 15 ianuarie, pompierii au salvat nouă persoane aflate în situaţii critice.

Pompierii salvatori au intervenit, luni, în 1.711 situaţii de urgenţă, cele mai numeroase dintre acestea fiind înregistrate în judeţele Cluj, Prahova, Mureş, Argeş și zona Bucureşti-Ilfov, informează un comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), conform Agerpres.

Au fost gestionate 200 de misiuni în sprijinul comunităţilor, în timp ce echipajele de stingere au intervenit pentru localizarea şi lichidarea celor 83 de incendii înregistrate pe tot teritoriul ţării, prevenind astfel extinderea flăcărilor la vecinătăţi şi limitând pagubele materiale.

De asemenea, echipajele operative au acţionat în cinci situaţii pentru extragerea victimelor blocate în autoturismele avariate.

Totodată, în perioada analizată, au fost transmise două mesaje de avertizare a populaţiei prin intermediul sistemului RO-ALERT, semnalând prezenţa animalelor periculoase, în judeţul Mureş.

Pe lângă toate aceste situaţii, pompierii au continuat şi acţiunile desfăşurate în sprijinul autorităţilor din zonele de graniţă şi implicit a cetăţenilor străini veniţi în România.

"Salvatorii rămân la datorie pentru intervenţia promptă la solicitările cetăţenilor aflaţi în dificultate, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operaţional Naţional, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns", potrivit sursei citate.

Comenteaza