Clujul, pregătit de sărbătoare. Cortina luminoasă din Piața Unirii, testată în premieră FOTO

Clujul, pregătit de sărbătoare. Cortina luminoasă din Piața Unirii, testată în premieră FOTO
Iluminatul festiv a fost testat duminică după-amiaza în Piața Unirii, iar cei mai norocoși clujeni au avut ocazia să vadă explozia inedită de lumini din centrul orașului.

Clujenii care au trecut duminică prin Piața Unirii au avut parte de o surpriză: au avut ocazia de a admira, timp de câteva secunde, iluminatul festiv din zonă. Asta deoarece municipalitatea a testat beculelețele de sărbători și a făcut ultimele retușuri pentru a se asigura că totul va decurge perfect mâine, de 1 decembrie, când vor fi pornite oficial luminițele.

Punctul de atracţie al Clujului îl va reprezenta zona Unirii, unde va fi aplasată o instalaţie nouă: o cortină care va învălui întreaga piaţă. "Acolo, anul acesta vom amenaja o cortină de lumini care va avea înălţimea de 20 m şi lăţimea de 40 m şi vom organiza şi alte surprize pentru clujeni", au declarat reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca. Preţul estimativ pentru noua achiziţie se situează în jurul valorii de 37.000 de euro.

Oraşul va fi iluminat în culorile alb-albastru, iar echipamentele şi ornamentele utilizate pentru pieţele din centrul oraşului vor fi noi, cele de anii trecuţi fiind folosite pentru restul arterelor.

De iluminatul ornamental se va ocupa în acest an asocierea Elba - Neon. "Conform acordului cadru încheiat în 2013, încheiem anual contracte subsecvente, iar 30% dintre echipamentele furnizate au design nou şi sunt utilizate, în special, pentru pieţele centrale.", transmit reprezentanţii municipalităţii.

În bugetul de anul acesta, Primăria Cluj-Napoca a acordat suma de 2,5 milioane de lei pentru iluminatul ornamental festiv.

Comenteaza