Clujul iese în stradă pentru democraţie şi justiţie şi în 2018. Protestatarii, invitaţi la Bucureşti FOTO/VIDEO

Clujul iese în stradă pentru democraţie şi justiţie şi în 2018. Protestatarii, invitaţi la Bucureşti FOTO/VIDEO
Clujenii ies duminică în stradă pentru democraţie şi justiţie. Prostestul, la care şi-au anunţat virtual participarea mii de persoane, va începe la ora 18.00, iar punctul de întâlnire estepi Monumentul Memorandiştilor.

UPDATE, ora 20.00. Protestatarii s-au întors în Piaţa Unirii şi scandează "Sa va fie frica, tara se ridica". Protestul a luat sfârşit.

 

UPDATE, ora 19.45. Protestatarii ajuns la CCS si striga "nu vrem sa fim conduși de hoți".

 

 

UPDATE, ora 19.35. Manifestantii au ajuns pe strada Memorandumului si striga "ale, ale, o dorință sincera, Romania libera". Pe o pancarta scrie "nepăsarea ne ucide tara".

 

 

UPDATE, ora 19.25. Grupul de manifestanţi se apropie de Sora. Se striga "Uniti, salvam, toată Romania" si "PSD, ciuma roșie".

 

UPDATE, ora 19.15. Protestatarii au ajuns lângă Prefectură şi strigă "România, trezeşte-te" şi "justiție, nu corupție". Sunt aproape 2000 de manifestanţi. Un copil poartă drapelul României, pe care este scris mesajul " vreau sa cresc în cinste, nu în hoție".

 

UPADTE, ora 18.55. Protestatarii pornesc în marş pe Bulevardul Eroilor şi scandează "Justiție, nu corupție" şi "PSD, ciuma roșie". Sunt peste 1000 de manifestanți ce scandează "Nu cedăm, nu capitulăm". Se strigă "hoții la închisoare, nu la guvernare", "jos Dragnea, jos, ești un ticălos" si "anticipate, anticipate".

 

UPDATE, ora 18.48.S-au încins puțin spiritele. Ceartă între un protestatar şi un organizator, pe motiv că protestatarul ar fi de la USR.

 

 

UPDATE, ora 18.30. Organizatorii protestului le propun clujenilor să se alăture, în 20 ianuarie, protestatarilor din Bucureşti. 

"Sâmbătă, 20 ianuarie, încurajăm lumea din întreaga țară să se alature protestelor din București. Nu este nevoie să iesim de multe ori în stradă.  Este nevoie să ieșim mulți, o dată.  Propunem un marș Piața Universitatii - Piața Unirii - Fântâni - Parlament, cu vizite la instituțiile confiscate de către majoritatea parlamentară (Avocatul Poporului, CCR, CNA)", se arată într-un mesaj postat pe Facebook. 

UPDATE, ora 18.00. Clujenii au început să se strângă la Monumentul Memorandiştilor de pe Bulevardul Eroilor. Au pancarte cu mesaje "PSD, ciuma roșie" şi "ignoranţa ucide democrația, libertatea, speranța. Nu ignora!"

 

26655411_2017480165161124_783595711_o

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1. Vrem ca Justiția să rămână independentă, prin urmare solicităm retragerea integrală a proiectului de modificare a legilor Justiției!
2. Vrem retragerea integrală a proiectului de modificare a Codului penal și a Codului de Procedură Penală!
3. Cerem demisia tuturor persoanelor cu probleme penale din funcții publice!
4. Cerem demisia tuturor artizanilor proiectelor de lege menționate anterior.

@Cluj Napoca, Hai să luptăm din nou!  Cu cap și fără să obosim, pentru că viitorul nostru merită tot efortul. Dar e timpul să jucăm altfel!  E timpul să înțelegem că nu vorbim de un sprint, ci de un maraton și să învățăm răbdarea și calibrarea resurselor. Susținerea tuturor o avem. Dela parteneri internaționali, instituții europene, ambasade până la Președinție, D.N.A, CSM, magistrați și presă liberă. Dar lupta finală depinde de noi.

1. În 20 Ianuarie, hai să fim alături de Capitală! "București nu uita Clujul e de partea ta!" nu e o lozincă pentru noi.
2. Nu poți să vii la București? Hai în stradă la Cluj! Protestul de ,,acasă" e la fel de valoros ca și cel de la Parlament! Anul trecut AU fost 250.000 în Capitală, și AM fost 600.000 în toată țara!

3. INFORMARE, INFORMARE și INFORMARE e cuvântul de ordine. Coaliția de guvernare se sprijină pe propagandă și dezinformare. Atât. Aici trebuie să îi ,,lovim" cel mai tare. Hai cu noi să ieșim din bulă și să umplem Clujul de afișe. Cartier cu cartier și bloc cu bloc. Câștigă cel a cărui voce se va auzi mai tare la sfârșit.

Coaliția de guvernare știe foarte bine ceva ce voi nu știți și se roagă să nici nu aflați prea mulți.
Știe că vocea voastră CONTEAZĂ. Și nu va subestimează. Voi de ce o faceți încă?
Tu..
De fiecare dată când alegeți să ieșiți în stradă împotriva unor legi nedrepte și abuzive,contezi.
De fiecare dată când refuzi să asiști pasiv la o ilegalitate și vorbești, contezi.
De fiecare dată când mergi să votezi, contezi.
De fiecare dată când alegi să împarți 10 fliere sau 50 și să INFORMEZI corect cetățenii creezi impact.
De fiecare dată când nu te ferești să iei statul la întrebări cu privire la felul în care îți cheltuiește banii, cu privire la felul în care îți tratează copii la școală, cu privire la toate deciziile care îți afectează viitorul,...contezi..

De fiecare dată când tu alegi să te implici puțin, puterea lor se năruie ca lutul! Pentru că e clădită doar pe indiferența noastră! Așa că scutură-te de neîncredere și de mioritisme, pentru că se poate! Dar trebuie să luptăm. Cât timp? Cât e nevoie că să ne luăm țară, justiția și viitorul înapoi!

Traseul propus:  Marasti (5,60 km)
Piata Unirii - Str. Eroilor - Str. Dorobantilor - sens giratoriu Marasti - Blvd. 21 Decembrie - Str. Memorandului - Str. Petru Maior - Piata Lucian Blaga - Str. Napoca - Piata Unirii

Comenteaza