Clujul devine în octombrie capitala jazz-ului. Vezi ce artişti vor fi prezenţi la Cluj International Jazz Festival

Clujul devine în octombrie capitala jazz-ului. Vezi ce artişti vor fi prezenţi la Cluj International Jazz Festival
Sfârşitul lunii octombrie transformă Clujul în capitala jazz-ului. Între 23-25 octombrie va avea loc prima ediție a Cluj Internațional Jazz Festival (CIJF), eveniment care aduce la Cluj nume mari din industria muzicală de profil.
Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Luna octombrie aduce la Cluj nume mari ale jazz-ului, cu ocazia unui festival internaţional de jazz care va avea loc în oraş. James Blood Ulmer & Pierre Dørge, Eli Degibri Quartet și Chico Freeman Quartet vin la Cluj International Jazz Festival pentru trei seri de jazz, în care creativitatea, improvizaţia şi tehnicile unice de interpretare vor face deliciul publicului.

Festivalul va avea loc între 23-25 octombrie, la Casa de Cultură a Studenţilor, iar fiecare reprezentaţie va începe de la ora 19.00.

Evenimentele vor începe în 23 octombrie cu spectacolul lui Eli Degibri, unul dintre cei mai versatili, agresiv-romantici muzicieni ai scenei de jazz. Aflat în plin turneu de promovare a noului său album "Twelve", muzicianul israelian vine să le prezinte pasionaţilor de jazz ultimele sale compoziţii, la care a lucrat cu tânărul pianist Gadi Lehavi (16 ani) și toboşarul Ofri Nehemya (18 ani). Compozitor şi aranjor, Eli Degibri a intrat în atenţia iubitorilor muzicii de gen după debutul său răsunător alături de geniul pianului Herbie Hancock și trupa acestuia. Repertoriul său eclectic se regăseşte pe cele cinci albume înregistrate până acum, prin care saxofonistul a reușit să seteze standarde noi în muzică. Din octombrie 2011, Degibri este succesorul basistului Avishai Cohen și co-director artistic al Festivalului de Jazz de la Marea Roșie.

În cea de a doua zi a festivalului va urma o nouă sesiune de jazz susținută de Chico Freeman, un poli-instrumentist, compozitor şi producător din Statele Unite, și cvartetul său. Inovator în adevăratul sens al cuvântului, Chico Freeman combină ritmurile latine și afro-cubaneze cu hip-hopul şi jazzul tradiţional. Spectacolul pregătit pentru clujeni este un tribut adus lui Elvin Ray Jones, unul dintre cei mai mari toboșari ai lumii.CIJF se va încheia, în 25 octombrie, cu un spectacol americano-danez, oferit de chitaristul, vocalistul și compozitorul James Blood Ulmer, alături de Pierre Dørge și New Jungle Orchestra.

James Blood Ulmer este artistul care, în crearea compozițiiloe sale, folosește mai multe stiluri muzicale, o viziune diferită și mult talent. La cei 70 de ani ai săi, muzicianul american se poate lăuda cu o serie de colaborări impresionante (Ornette Coleman, Rashied Ali, Larry Young, Joe Henderson, Paul Bley sau Arthur Blythe), și cu titulatura de interpert lider al blues-ului. El aplică după bunul său plac fundamentele harmolodicii lui Ornette Coleman indiferent genul muzical pentru care optează. Din 2012, James Blood Ulmer împarte cele mai importante scene ale lumii cu Pierre Dørge și New Jungle Orchestra, declanșând frenezia publicului prin reprezentații de mare calitate muzicală.

Biletele la eveniment sunt disponibile la birourile Diesel Club şi online pe eventim.ro, iar preţutile pornesc de la 40 de lei pentru un spectacol. Abonamentele pentru toate cele trei zile de festival vor începe de la 100 de lei.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza