Clujul candidează la titlul de capitală verde a României VIDEO

Clujul candidează la titlul de capitală verde a României VIDEO
Cluj-Napoca s-a înscris pentru a doua oară în competiţia pentru titlul de capitală verde a României. După ce anul trecut au primit doar un premiu de consolare, autorităţile locale sunt hotărâte ca în acest an să câştige concursul.

Capitala Verde a României se află la a două ediţie. Oraşele care se înscriu în concurs trebuie să-şi prezinte şi să-şi promoveze în detaliu proiectele cu implicaţii ecologice pe care le derulează.

 

"Avem primul oraş din România în care se introduce un sistem european de închiriat biciclete cu 52 de staţii, în care se reabilitează linia de tramvai, se extinde iluminatul public pe bază de LED-uri", spune primarul Sorin Apostu. 

În cadrul campaniei organizatorii vor împărţi clujenilor şi un ghid de bune practici. "Este prezentat un ghid al cetăţeanului responsabil pentru o viaţă cât mai verde, sfaturi simple pe care oricine le poate aplica", spune coordonatorul campaniei, Alina Bratu.

Campania va include la Cluj, în acest weekend, un concert susţinut de Viţa de Vie şi Keo, dar şi o acţiune de ecologizare în zona Făget.

(Claudia ROMITAN)

Comenteaza