Foto Clujul a tras obloanele! Cum arată centrul orașului în prima seară cu restricții

Clujul a tras obloanele! Cum arată centrul orașului în prima seară cu restricții

Noile măsuri de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 au intrat în vigoare începând din această seară, la Cluj-Napoca. 

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Prima zi de weekend cu noi restricții! Magazinele s-au închis și clujenii s-au retras în case cuminți. Cei care ies pe stradă după ora 20.00 trebuie să aibă asupra lor deja celebra declarație. Aceasta poate fi scrisă și de mână, dar urmând modelul oficial. Formularul declarației pe propria răspundere poate fi descărcat de AICI, iar adeverința de la angajator, de AICI.

Clujul a tras obloanele! Cum arată centrul orașului în prima seară cu restricții

Clujul a tras obloanele! Cum arată centrul orașului în prima seară cu restricții

Iată principalele prevederi din Hotărârea Comitetului Județean pentru Situaţii de Urgenţă Cluj nr. 50 din 27 martie 2021. 

Începând cu data de 28 martie, în toate localitățile, unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 4 și mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori, se suspendă activitatea operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport și/sau fitness, magazinele se închid la ora 18.00 și se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 20.00—5.00, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, cu următoarele excepții:

  • deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
  • deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;
  • deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
  • deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie;

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil. 

Fac excepție farmaciile, benzinăriile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu, precum și operatorii economici din domeniul transportului rutier de persoane care utilizează autovehicule cu capacitate mai mare de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului auto, și cei din domeniul transportului rutier de mărfuri care utilizează autovehicule cu masa maximă autorizată de peste 2,4 tone, care își pot desfășura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecție sanitară.

În localitățile unde incidența cumulată la 14 zile depășește 7,5/1.000 de locuitori, măsurile se aplică în toate zilele săptămânii.

Rata de infectare în județul Cluj a ajuns, duminică, la 5,79 la mie, iar la Cluj-Napoca, la 7,09. VEZI AICI care sunt localitățile din Cluj în care se aplică noile restricții, în funcție de incidență.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza