Clujul a primit 10 milioane de euro pentru reducerea facturii la curent

Clujul a primit 10  milioane de euro pentru reducerea facturii la curent
O companie din Cluj a primit o finanţare de 10 milioane de euro pentru a implementa o soluţie care poate reduce costurile facturii la curent.

Compania clujeană EnergoBit s-a împrumutat cu  10 milioane de euro de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) pentru a implementa o soluţie care poate reduce factura la lumină a unei clădiri publice ori chiar a întregului oraş cu până la 50%.

Potrivit şefei de proiect din partea BERD, Venera Vlad „contractul dintre firmă şi, să zicem, o municipalitate, presupune un angajament al EnergoBit ca factura la curent să nu crească un număr convenit de ani. Însă va scădea pentru că firma vrea să-şi ia banii cuveniţi şi asta nu se va putea dacă beneficiarul nu realizează economii la curent. Practic, clientul nu riscă nimic", informează money.ro.

EnergoBit face, momentan, studiile necesare şi se ocupă de obţinerea finanţării, implementării soluţiilor optime, asigurarea şi mentenanţa proiectului pe un anumit număr de ani. Compania va negocia cu mai multe companii private implementarea acestor soluţii.

 

 

 

Comenteaza