Clujenii şi-au făcut plinul de jazz în acest weekend

Clujenii şi-au făcut plinul de jazz în acest weekend
Cea de-a doua ediţie a festivalului Jazz in the Park a strâns 23.000 de persoane, iubitori de muzică bună, care s-au strâns în parcul central al oraşului.

Pe timpul zilei, vizitatorii - majoritatea clujeni, dar și persoane venite din alte zone, de la Timișoara și Iași la Brașov și București - s-au delectat cu jocuri de societate, au testat bicicletele Pegas și eBike-urile cu motor Bosch, au citit, au povestit cu prietenii și s-au plimbat prin târgul de anticariat, antichități, modă și produse handmade. 107 expozanți și-au prezentat produsele în cadrul târgului, de la bijuterii realizate artizanal și produse tradiționale românești până la haine, cosmetice bio, viniluri cu muzică bună și mobilier vintage.

Sâmbătă, după ce publicul s-a încălzit la show-urile făcute de Youvenis şi JazzyBIT, cei de la Moonlight Breakfast au urcat pe scenă la lăsarea întunericului în frunte cu frumoasa solistă Christie. Trupa a salutat publicul clujean, adunat în număr mare, cu piesa „Hello". Vocea dulce şi jazzy atât de aparte a solistei, efectele sonore şi instrumentiştii cu sound-ul lor mereu proaspăt au purtat publicul printre cunoscutele piese ca „Hard Times", „Champagne", „No More", dar şi piese nou apărute. Trupa a comunicat foarte bine cu publicul, i-a mulţumit în repetate rânduri şi l-a filmat pentru ca m-ai apoi să-l posteze pe Facebook, „să vedeţi cât sunteţi de frumoşi toţi".

Duminica a decurs în acelaşi ritm vesel, plin de viaţă, în parc cu Loungerie II, Mara & Kult Studio Artists şi Les Elephants Bizarres care au încântat publicul cu o interpretare nouă a celor mai cunoscute piese ale lor, în variantă acustică.

Cel mai aşteptat concert, însă, a fost Melanie Pain la Opera Maghiară, singurul concert la care s-au pus bilete. Cântăreaţa de origine franceză a făcut un spectacol memorabil, iar publicul a cântat şi a dansat pe piese ca „This Not a Love Song", „My Name", „Bye Bye Manchester", „La Cigarette", „Peut-être pas" (Maybe Not).

„Ne bucurăm că am avut alături de noi oameni entuziaști, care ne-au ajutat să le aducem miilor de vizitatori muzică frumoasă într-un parc extraordinar, așa cum merită un oraș care va fi anul viitor Capitala Europeană a Tineretului și care sperăm să fie în 2021 Capitală Culturală Europeană. Le mulțumim partenerilor noștri, mai ales celor de la Primăria Cluj-Napoca, fără de care acest festival nu ar fi fost posibil, și le mulțumim jurnaliștilor, care ne-au promovat constant. De asemenea, dorim să le mulțumim participanților la festival pentru toate încurajările primite și pentru că ne-au ajutat să facem un festival frumos într-un loc de top al orașului în condiții de maximă civilizație", a declarat Alin Vaida, directorul festivalului.

În organizarea festivalului s-au implicat 32 de persoane, cărora li s-au adăugat 80 de voluntari, iar bugetul evenimentului a fost de 50.000 de euro. Participanții la festival au putut să-şi las impresiile prin intermediul rețelelor de socializare. Pagina de Facebook a Jazz in the Park a înregistrat un reach de 300.000 în timpul celor trei zile de festival, cu un vârf de peste 120.000 în cursul zilei de duminică, au precizat organizatorii evenimentului.

Comenteaza