Clujenii se pregătesc de un nou protest: „Abuzurile PSD și PNL ne conduc către ieșirea din UE”

Clujenii se pregătesc de un nou protest: „Abuzurile PSD și PNL ne conduc către ieșirea din UE”

Umbrela Anticorupție Cluj pregătește un nou protest pentru duminică, 14 noiembrie. De această dată, clujenii sunt chemați în stradă pentru a scanda împotriva PNL, care i-a trădat pe oameni.

„Adunarea” are loc de la ora 18 la Clopot împotriva oamenilor din fruntea statului pentru care noțiunea de conștiința națională și omenie nu există și nu a existat.

„Președintele, Florin Cîțu și PNL-ul ne-au trădat democrația.Nu au încălcat o promisiune electorală oarecare ci au trecut linia rosie. Garanția fundamentală în baza căreia au primit votul a milioane de cetățeni: ,,Niciodată, sub nici o formă, nu vor negocia și nu se vor alia cu PSD", garanție pe care au întărit-o prin sute de declarații publice de la OUG 13 încoace. PSD, aceea grupare infracțională organizată care a încercat să își subordoneze justiția și celelalte instituții democratice ale statului, să legalizeze furtul și în scurt timp avea sa ne scoată și din UE” a scris pe Facebook Grupul Umbrela Anticorupție Cluj. 

Printre motivele invocate de clujeni se numără următoarele: 

1.PNRR- Programul acesta nu e doar un acronim sau o suma mare de bani ci este ultima mare șansă a României de-a avea un viitor civilizat; 29.2 miliarde de euro- aceștia sunt banii noștri pentru a construi școli, creșe, autostrăzi, spitale, trenuri noi și căi ferate, pentru protejarea pădurilor, independența energetică, investiții în cultură, reabilitarea de clădiri de patrimoniu, biserici și sute de mii de locuințe sociale;

2.Dreptul nostru, al tuturor, de a ne alege președintele. PSD dorește să modifice Constituția și fie sa mute alegerea Presedintelui de la cetateni la Parlament, fie sa goleasca functia prezidentiala de orice putere reala astfel incat cine o va ocupa pe viitor sa nu ii deranjeze;

3. Ieșirea din UE- Abuzurile PSD și PNL ne conduc in directia aceea cu fiecare abatere de la principiile si valorile UE referitoare la statul de drept;

4. Pierdem orice șansă de a readuce Legile Justitiei la forma inițială. Vor întări Secția Specială ca să poată hărțui magistrații onești.

„Acum e sau noi sau ei! E ultima mare confruntare, suntem la răscruce de drumuri. Dacă cedăm acum, ne cedăm viitorul! Rețineți că nu vor fi niciodată atât de puternici, pe cât putem fi noi de uniți! Ei au ajuns aici doar mințindu-ne fără scrupule! Ei s-au unit pentru banii nostri. E randul nostru!” au mai scris cei de la Umbrela Anticorupție Cluj. 

UMBRELA ANTICORUPȚIE CLUJ

Grupul a luat nastere la initiativa catorva oameni nemultumiti, care au considerat ca proiectele legislative adoptate recent de clasa politica sunt abuzive si constituie un atac la adresa statului de drept. Prin urmare am decis sa ne facem vocea auzita, in principal sub forma protestului in strada. Nu avem afiliere politica, dorim sa reprezentam vocea societatii civile. Pe grup sunt foarte bineveniti reprezentanti ai diferitelor ONG-uri si asociatii, dar sunt rugati sa dea join cu profilul de Fb personal, nu cu cel al asociatiei.

Lista proiectelor pe care le dorim retrase poate fi consultata la sectiunea Files de pe grup si va fi permanent si transparent actualizata, supusa dezbaterii grupului.

Ce facem si ce ne propunem sa facem? Incercam sa rezolvam probleme din diverse domenii: sanatate, mediu, educatie, etc. Cum? Prin campanii, petitii, actiuni in strada (happeninguri, flashmoburi, proteste), propuneri legislative, lobby. Daca aveti idei si doriti sa initiatia o astfel de actiune, gasiti, cu siguranta, sustinere pe grup. Sunt foarte multi oameni frumosi si talentati, din diferite domenii :)

Comenteaza