Clujenii nu vor reamplasarea plăcuţei lui Iorga pe statuia lui Matei Corvin

Clujenii nu vor reamplasarea plăcuţei lui Iorga pe statuia lui Matei Corvin
Clujenii nu vor reamplasarea plăcuţei lui Nicolae Iorga pe statuia lui Matei Corvin, în ciuda eforturilor unor academicieni care au cerut Primăriei să monteze la loc plăcuţa: într-un sondaj ziuadecj.ro cu peste 2.000 de voturi, trei sferturi dintre repondenţi au cerut ca municipalitatea să renunţe la montarea acesteia.

Din totalul de peste 2.100 de voturi, peste 1.000 au fost marcate ieri. 74% dintre repondenţi spun că plăcuţa nu ar trebui montată la loc; 11% vor ca plăcuţa să fie montată, în vreme ce 14% cer ca aceasta să fie expusă într-un muzeu. Voturile au fost marcate în ultimele patru zile.

 

Propunerea a suscitat numeroase reacţii: nu mai puţin de 20 de comentarii în 4 zile şi aproape 5.000 de vizualizări. "Dacă statuia a fost pusă la locul ei, să fie şi plăcuţa pusă la locul ei!", a scris Alina. "Monumentul are 109 ani, dintre care 93 în România, restul sub Austro-Ungaria şi Ungaria. Din care vreo 20 de ani au fost cu plăcuţa respectivă. Să repunem atunci şi coroana maghiară, şi stema Ungariei mari, că şi ele au fost 20 de ani pe statuie. Adică ăsta e un argument fals", scrie şi "Maghiar". Vezi toate voturile şi reacţiile
Comenteaza