Clujenii îşi pot măsura gratis glicemia şi tensiunea, săptămâna viitoare. Vezi unde

Clujenii îşi pot măsura gratis glicemia şi tensiunea, săptămâna viitoare. Vezi unde
Clujenii vor putea să îşi măsoare gratuit tensiunea, glicemia sau greutatea, în perioada 9-11 mai, într-unul din cele şase corturi medicale amplasate în diverse zone din oraş.

Clujenii vor putea să se testeze gratuit zilnic, între orele 11-18, în următoarele locaţii din oraş: Piaţa Unirii, Grigorescu- în zona magazinului Profi, Piaţa Mărăşti, Gheorgheni-Mercur, Mănăştur-Big şi în zona pieţie Zorilor.

Fiecare cort medical va fi dotat cu tensiometre, glucometre şi cântar. Personalul medical va fi format din: un medic, asistentă şi studenţi, toţi pe bază de voluntariat.

Pacienţii vor primi şi un chestionar de patru întrebări pe baza căruia, medicii vor putea să îi sfătuiască şi să îi îndrume pe cei bolnavi cu privire la discuţiile pe care trebuie să le aibă aceştia cu medicii de familie.

"Probleme cariovasculare, obezitatea şi glicemia sunt afecţiuni des întâlnite la români. Netratate, astfel de probleme pot favoriza apariţia cancerului. De asemenea, trebuie să atragem un semnal de atenţie asupra alimentaţiei. În lume, se înregistrează 14 milioane de decese din cauza proastei nutriţii: excese de dulce, sărat, grăsimi saturate", a spus doctorul Nicolae Hâncu.

Campania medicală este organizată de către USL Cluj, cu sprijinul clinicii Regina Maria şi a doctorului Nicolae Hâncu. În cele trei zile ale campaniei, organizatorii se aşteaptă să fie testaţi un număr de 3.600 de clujeni.

Astfel de acţiuni vor avea loc şi în vara şi toamna acestui an.

 

Comenteaza